Türkiye'de 5 Milyon, Sivas'ta 31 Bin 347 Ögrenci Ücretsiz Beslenecek

Milli Egim Bakanligi tarafindan uygulanan Ücretsiz Yemek Programi’ndan Sivas’ta 31 bin 347, Türkiye genelinde de ise 5 milyon ögrenci yararlanacak.

Türkiye'de 5 Milyon, Sivas'ta 31 Bin 347 Ögrenci Ücretsiz Beslenecek
Millî Egitim Bakanligi, ögrencilerin egitime erisimini artirmak için sosyal politikalarla ögrencileri desteklemeye devam ediyor. Sartli egitim yardimindan ögrenci burslarina, tasimali egitimden ücretsiz yemek imkânina, ücretsiz ders kitaplarindan yardimci kaynaklara çok sayida proje, kararli bir sekilde uygulanmaya devam ediyor.

Bu çerçevede Sivas Milli Egitim Müdürlügü bünyesinde ücretsiz yemek imkanindan 31 bin 347 ögrenci faydalanacak. Il Milli Egitim Müdürü Ergüven Aslan, Sivas Sultansehir Uygulama Otelinde gerçeklestirdigi toplantiyla konuyla ilgili basin mensuplarini bilgilendirdi. Aslan, “6 Subat itibariyle Türkiye genelinde 5 milyon ögrenciye yemek destegi saglanacak” dedi.



“32 bin civarinda ögrencimize yemek verecegiz”

Milli Egitim Il Müdürü Ergüven Aslan, il genelinde yaklasik 32 bin ögrenciye ücretsiz yemek vereceklerini belirtip, “Bu çok önemli bir adimdir. Imkan ve firsat esitligi anlaminda, kirsaldaki çocuklarin beslenmesi anlaminda çok önemli bir rol oynadigini hepimiz biliyoruz. Ilimizde de bu çerçevede 3 aydir çalismalarimizi sürdürüyoruz. Insallah pazartesi günü itibariyle de bu çerçeveye alinan tüm ögrencilerinizi de ögle yemegi veya beslenme destegi verilecektir. Okul öncesinde okuyan tüm ögrencilere Türkiye’de oldugu gibi ilimizde de yemek verilecek. Türkiye’de ki ögrenci sayisinin 4’de birine ögle yemegi destegi verilecek. Bu rakam zamanla kademeli olarak artirilacaktir. Bu projede yetersiz beslenmesi olan alanlar tespit edildi, arkadaslarimiz bu alanlarda çalismalar yapti. Milli egitim bakanligimiz bu konuda kilavuz hazirladi. Bu kilavuzda hangi yemeklerin ne tür olmasi gerektigi diyetisyenlerle birlikte çalisildi. Bu verilecek olan yemek yine ögrencilerimizin okullarda üretecegi yemek. Meslek liseleri hem üretiyor, hem kazaniyor, hem de ögreniyor. Dolayisiyla Sultan Sehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karsiyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Halk Egitim Merkezi ve Necip Fazil Kisakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafindan ilimizdeki ögrencilerin yemegi karsilanacak. Bu proje bizim için çok önemli, Türkiye için çok önemli. Sivas ili daginik bir cografyada, köylerimiz çok. Bu proje ile bir sorunu daha ortadan kaldirmis olacagiz. Bakanligin Türkiye oraniyla Sivas ilindeki 121 bin ögrenci sayisinin orani ayni. 32 bin civarinda ögrencimize yemek verecegiz” dedi.

Kaynak: İHA