Diyanet Isleri Baskani Erbas, Malatya'da Incelemelerde Bulundu

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Malatya’da konteyner kent ile Diyanet Isleri Baskanligi ve Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) Deprem Koordinasyon ve Lojistik Merkezini ziyaret etti.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Malatya'da Incelemelerde Bulundu
Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Adiyaman’dan sonra Malatya’ya geçti.

Dogansehir’de vatandaslarla bir araya geldi

Malatya’ya gelirken Dogansehir ilçesine ugrayan Diyanet Isleri Baskani Erbas, Içisleri Bakani Süleyman Soylu ile konteyner kentteki deprem magduru vatandaslari ziyaret etti. Sivas Valisi Yilmaz Simsek ile görüserek, faaliyetler hakkinda bilgi alan Baskan Erbas, sonrasinda çadir kentte kurulan 300 kisi kapasiteli mescidi inceledi.

Çocuklara kitap hediye etti

Ilçe merkezindeki TDV asevi ve mobil ikram aracinin bulundugu alana geçen ve burada çocuklara kitap hediye eden Baskan Erbas, yardim faaliyetlerinden yararlanan vatandaslarla bir araya gelerek geçmis olsun dileklerini iletti.

Deprem koordinasyon ve lojistik merkezini inceledi

Diyanet Isleri Baskanligi ve TDV tarafindan Malatya’nin Yesilyurt ilçesi 2. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Malatya il geneli için kurulan Deprem Lojistik Merkezinde de incelemelerde bulunan Baskan Erbas, yetkililerden çalismalar hakkinda bilgi aldi, personele de tesekkürlerini iletti.

Baskan Erbas, daha sonra Diyanet Isleri Baskanligi ve TDV tarafindan Ahmediye Kiz Kur’an Kursu’nda kurulan Deprem Koordinasyon Merkezine ziyarette bulundu. Deprem bölgesinde görev yapan koordinatör il müftüleriyle toplanti yapan Baskan Erbas, sahadaki son durum ve çalismalara iliskin bilgi aldi.

Ziyarette Baskan Erbas’a Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Kadir Dinç de eslik etti.
Kaynak: İHA