Yesilyurt Belediyesi'nden Topsögüt Konutlari Açiklamasi

Malatya Yesilyurt Belediyesi, tarafindan yapilan açiklamada, depremde hasar gören Topsögüt Konutlari ile ilgili yüklenici firma tarafindan kesin kabulün olmadigi belirtilerek inceleme sonucunda gerekli islemlerin yapilacagi ifade edildi.

Yesilyurt Belediyesi'nden Topsögüt Konutlari Açiklamasi
6 Subat günü Kahramanmaras’ta meydana gelen ve asrin felaketi olarak kabul edilen depremde yaralarin sarilmasi için bütün imkanlarin seferber edildiginin belirtildigi açiklamada, "AFAD ve Kizilay ile ortaklasa yürüttügümüz çalismalarla vatandaslarimiza sicak yemek ulasimi basta olmak üzere üzerimize düsen tüm görevleri yerine getirmeye gayret ediyoruz. Konteyner alanlarinin yapilmasindan çadir kurulumlarina kadar tüm ekiplerimiz 7/24 vatandaslarimizin hizmetindedir. Cumhurbaskanimizin liderliginde, birlik ve beraberlik halinde insallah bu zorlu günlerin üstesinden hep birlikte gelecegiz" ifadelerine yer verildi.

Kahramanmaras’ta meydana gelen yüzyilin afetinde Yesilyurt ilçesinde çok büyük yikimlarin oldugunun belirtildigi açiklamada su ifadeler yer verildi:

" Kahramanmaras depremi sonucunda ilçemizdeki binalarin yüzde 70’i hasar almistir. Bahse konu hasarli binalar içerisinde ihalesi gerçeklestirilen ve Dura Mühendislik Tesisat Yapi San. ve Tic. Ltd . STI. isimli yüklenici firmalari tarafindan yaptirilan Topsögüt Konutlari da bulunmaktadir. Topsögüt konutlari 136 daireden olusmakta olup kesin kabulü yapilmadigi için halen is tamamlanmamistir. Ayrica bu konutlarin 39 dairelik kisminin da yükleniciye halen devri yapilmamistir. 6 Subat’ta meydana gelen büyük dogal afetten sonra hasar gören bu binalar ile ilgili detayli tespit çalismalari devam etmekte olup; imalatlarla ilgili mevcut kanun, mevzuat ve yönetmeliklere aykiri olumsuzluklarin tespit edilmesi halinde gerekli islemlerin yapilacagi hususu kamuoyuna saygiyla duyurulur."
Kaynak: İHA