Egirdir'de, Gönüllü Vatandaslar Depremzedelere Kucak Açti

Isparta’nin Egirdir ilçesinde, Egirdir Kaymakamligi ve Egirdir Belediyesi isbirliginde kurulan yardim çadirinda depremzedelerin bütün ihtiyaçlari karsilaniyor.

Egirdir'de, Gönüllü Vatandaslar Depremzedelere Kucak Açti
Egirdir Kaymakamligi ve Egirdir Belediyesi afet bölgesinden ilçeye gelen depremzedeler için yardim çadiri kurdu. Buraya gelen depremzede vatandaslar, her türlü ihtiyaçlarini karsilama imkani buluyor.

Kahramanmaras ve Hatay merkezli meydana gelen depremlerin ardindan yaralar sarilmaya devam ediyor. Bu çerçevede Egirdir Hükümet Konagi önüne kurulan yardim çadirinda vatandaslarin ihtiyaçlari tüm karsilaniyor. Gönüllü olarak çalisan Egirdirli vatandaslar depremzedelerin ihtiyaçlarini tek tek hazirlayip kendilerine teslim ediyor.

Egirdir’de depremzedelere yardimci olmak için, gönüllük esasina dayali olarak 18 gündür sabah aksam çalisan Ayla Büyükçetin, “Deprem gününden itibaren bizler burada gönüllü olarak çalisiyoruz. Ilçemize gelen depremzedelerin listesini çikariyoruz. Gelen depremzedelerin ihtiyaçlarini buradan karsiliyoruz. Bu çadirimizda yeni dogan bebek kiyafeti, kadin-erkek iç çamasiri, çocuk iç çamasiri var. Bu ürünlerin hepsi sifir. Ihtiyaca göre buradan temin ediyorlar” dedi.

"Gönül köprüsü"

Gönüllü olarak çalisan Yalçin Ünsal, "6 Subat’tan itibaren kurulan deprem çadirinda gönüllü olarak çalismaktayim. Bu çadirimizda çocuklarimiz için oyuncak çesitlerimiz, boyama kitaplarimiz, boya kalemlerimiz, hijyen ve kisisel malzemeler, yeni dogan mamasi, bebe bisküvisi, gida ürünleri yani sira bir evde ne ihtiyaç varsa hepsi bulunuyor. Bütün kolilerimizi aile boyutuna göre hazirliyoruz. Örnegin bir aile 10 kisiyse 10 kisilik malzeme hazirlayip, depremzede vatandaslarimiza ulastiriyoruz. Bu alanimizda da bebek, çocuk, kadin, erkek mont, kaban, ceket, ayakkabi, bot, yorgan, battaniye, reyonu olusturuldu. Olusturulan bu ürünler vatandaslar için de kolaylik sagliyor. Kadin ve erkek reyonumuz da olusturuldu. Burada kadinlar için esarp, patik, bere gibi ürünlerimiz var. Depremzede vatandaslarimiz ihtiyaçlarini buradan gönüllerince temin edebiliyorlar. Buradan onlari mutluk bir sekilde gönderiyoruz” diye konustu.

Gönüllüler, yardim çadirina gelen vatandaslarla tek tek ilgilenirken bazen de elleriyle giydirdikleri gözlendi.
Kaynak: İHA