Baskent'te Istinat Duvari Çöktü, 2 Apartman Tahliye Edildi

Ankara’nin Mamak ilçesinde insaat kazisi yapilan bir arazinin bitisigindeki istinat duvari çöktü. Ekiplerin yaptigi incelemenin ardindan 2 apartman tedbir amaçli bosaltildi.

Baskent'te Istinat Duvari Çöktü, 2 Apartman Tahliye Edildi
Ankara’nin Mamak ilçesi Fahri Korutürk Mahallesi 881 Sokak’ta gündüz saatlerinde insaat için temel kazma çalismalari yapilan alanin bitisigindeki binalarin saat 19.30 siralarinda sallanmasi üzerine, apartman sakinleri panikle disari çikti. Binanin temel kisminda göçük oldugunu gören vatandaslarin ihbari üzerine adrese polis, saglik, itfaiye, AFAD ve belediye ekipleri sevk edildi. Olay yerinde inceleme yapan ekiplerce 2 Apartman da bulunan 34 daire tedbir amaçli tahliye edildi.

“Illa birilerinin ölmesi mi lazim daha dikkatli olmak için”

Bosaltilan apartmanin sakini yasanan olaya iliskin, “Ben bosaltilan apartmanda oturuyorum öglen saatlerinde kazi yapilirken oglum ‘baba ev sallaniyor’ dedi.

Bu çalismalar yapilirken insanlarin daha dikkatli olmasi gerekir illa birilerinin ölmesi mi lazim daha dikkatli olmak için. Daha yeni deprem yasadik binlerce insan öldü ama hiç kimsenin umurunda degil anlasilan. Belediyenin bu insaat yapilirken basinda durup denetlemesi gerekiyor. Bosalan toprak ve kayanin yeri ne olacak diye düsünüyoruz burada çocuklarimiz oyun oynuyor onlar için endiseliyiz” dedi.

Emniyet ve belediye ekipleri, bosaltilan binalarin etrafinda önlem amaçli nöbet tutmayi sürdürüyor.
Kaynak: İHA