Gezici Kütüphane Deprem Bölgesinde Çocuklarin Hizmetinde

Gaziantep’in Nurdagi ilçesinde depremden etkilenen çocuklarin afet psikolojisini üzerinden atmalari için içerisinde çok sayida kitap, boyama seti ve oyuncagin bulundugu gezici kütüphane hizmet vermeye basladi. Gezici kütüphane, çadirkent ve konteyner kentin farkli noktalarini dolasarak depremzede çocuklara kitap, boyama seti ve oyuncak dagitiyor.

Kahramanmaras merkezli iki büyük depremin en çok yikima yol açtigi yerlerden biri de Gaziantep’in Nurdagi ilçesi oldu. Depremlerde ciddi yikima ugrayan ilçede bir taraftan konteyner kent ve geçici barinma merkezi kurulum çalismalari devam ederken diger taraftan da çocuklar basta olmak üzere insanlari deprem psikolojisinden uzaklastirma çalismalari devam ediyor.

Gezici kütüphaneden çocuklara kitap, boyama seti ve oyuncak hediye

Gaziantep’in Nurdagi ilçesinde özellikle deprem psikolojisinin çocuklarin üzerinden atilmasi için çesitli etkinlikler yapilirken bu çerçevede Hakkari Il Halk Kütüphanesi’ne ait Gezici Kütüphane de çocuklara hizmet vermeye basladi.

Konteyner kent ve çadirkentlerin bulundugu bölgeleri dolasan Gezici Kütüphane, depremzede çocuklara kitap, boyama seti ve oyuncak dagitiyor.

“Yaralari birlikte sariyoruz projesiyle buradayiz”

Yapilan çalismalarla ilgili bilgi veren Hakkari Il Halk Kütüphanesi Müdürü Hasim Bozdogan, “Kültür ve Turizm Bakanligi ‘Yaralari Birlikte Sariyoruz’ projesiyle depremden etkilenen 10 ilde Gezici Kütüphane görevlendirdi. Biz de bu çerçevede Gaziantep’in Nurdagi ilçesindeyiz. Amacimiz burada çocuklara psikolojik destek ve egitimlerine katki saglamak. Burada çocuklarimiza hem kitaplar dagitiyoruz hem de onlarla oyunlar oynuyoruz. Çocuklara okuma kitaplari, boyama kitaplari ve oyuncaklar dagitiyoruz. Bir haftadir buradayiz ve bir ay boyunca burada olmaya devam edecegiz. Bütün çadirkent ve konteyner kentleri dolasacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA