Antalya'da 3 Kisiyi Öldürüp Kaçan Katil Zanlisi Jandarmanin Özel Ekibiyle Yakalandi

Antalya’nin Aksu ilçesinde alacak verecek meselesinden çiktigi iddia edilen tartismada 3 kisiyi öldürüp kaçan katil zanlisi jandarmanin özel ekibiyle yakalandi.



Olay, saat 13.50 siralarinda Aksu ilçesi Karaöz Mahallesi 15001 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ahmet K. Alayli Mahallesi pazar yerinde 50 yasindaki Halil Ülkü’yü otomobilinin içinde tabanca ile ates ederek yaraladi. Saldirgan daha sonra Karaöz Mahallesi’ne giderek aralarinda Güloluk Mahalle Muhtari Mahmut Simsek (52), Ibrahim Topdemir (55) ve oglu Galip Topdemir’i (33) kanal boyuna çagirdi. Galip Topdemir, babasi ve muhtar Simsek, 06 BCT 520 plakali hafif ticari araçla adrese geldi. Burada bekleyen Ahmet K., araca tabanca ile kursun yagdirdiktan sonra, otomobiliyle bölgeden kaçti. Silah sesini duyanlar durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbarla adrese çok sayida jandarma ve saglik ekibi sevk edildi. Olay yerindeki ilk müdahalesinin ardindan Halil Ülkü, ambulansla hastaneye kaldirildi. Hafif ticari araçtaki Ibrahim Topdemir, Galip Topdemir ve Halil Simsek’in yapilan kontrollerde hayatini kaybettigi belirlendi. Aci haberi alan 3 kisinin yakinlari ise olay yerine geldi. Ailelerin feryatlari yürekleri dagladi. Aileler, “Yanimdan simdi gittin Mahmut, yavrularimi koydun gittin ya Mahmut. Yavrum beni niye aramadin ak çocugum diye” diye gözyaslari döktü. Çok sayida kisinin olay yerine gelmesi nedeniyle jandarma ekipleri genis güvenlik önlemi aldi. Savcilik ve jandarma olay yeri inceleme ekiplerinin çalismasinin ardindan 3 kisinin cenazesi otopsi yapilmak üzere Antalya Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi.

Özel ekiple yakalandi

Aksu Jandarma Komutanligina bagli ekipler, otomobiliyle bölgeden kaçan cinayet zanlisi Ahmet K.’yi yakalamak için aralarinda komando, resmi ve sivil ekiplerinin bulundugu özel bir ekip kurdu. Ekipler, bir süre sonra Ahmet K.’nin olay saatinde kullandigi araci terk edilmis halde buldu. Bunun üzerine arama çalismasini genisleten ekipler, Ahmet K.’yi kiskivrak yakaladi. Gözaltina alinan cinayet zanlisi karakola götürüldü.
Kaynak: İHA