Vietnam Arama Kurtarma Ekibinden Vietnamli Gelin Ve Türk Ailesine Ziyaret Ve Yardim

Asrin felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaras merkezli iki büyük depremin ardindan arama kurtarma ve yardim amaciyla ülkemize gelene Vietnam ekibi, Adiyaman’da yasayan Vietnamli gelin ve ailesini ziyaret etti, yardimda bulundu.

Vietnam Arama Kurtarma Ekibinden Vietnamli Gelin Ve Türk Ailesine Ziyaret Ve Yardim
Vietnam Yangin ve Kurtarma Polis Departmani’na bagli 25 kisiden olusan arama kurtarma ekibi, 10 Subat gecesi Adiyaman’a gelerek çalismalara basladi.

Ekip, arama kurtarma faaliyetlerinin ardindan, Adiyamanli gençle evlenerek 3 yil önce Sariyaprak köyüne yerlesen Vietnam vatandasi depremzede gelin ile ailesini de ziyaret ederek yardimda bulundu. Ziyarete Vietnam Yangin ve Kurtarma Polis Departmani Genel Müdür Yardimcisi Albay Nguyen Minh Khuong, Doktor Albay Nguyen Anh Duc ve Türkiye Vietnamlilarin Temsilcisi Mai Bui Xuan ve gönüllüler katildi.

Ekibe tercümanlik yapan Ilim ve Medeniyet Dernegi Gönüllüsü Mehmet Ayaydin; "Help Yetim Insani Yardim Organizasyonu, Aziz Mahmut Hüdayi Vakfi, Dicle Dernegi ve Ilim ve Medeniyet Dernegi olarak 7 günden beri Adiyaman da arama kurtarma faaliyetleri için gelen Vietnamli ekibe mihmandarlik ve tercümanlik yapmaktayiz. Bugün de Adiyaman’in Üçgöz köyünde yasayan, Vietnam’dan Adiyaman’a gelerek Ömer Kaya ile evlenip buraya yerlesen Thi Kim’i ziyaret ettik. Arama kurtarma faaliyetlerini gerçeklestiren ekibimizle birlikte kendilerine geçmis olsun dileklerimizi sunarak getirmis oldugumuz yardimlari kendilerine ilettik” dedi.

Hong Pham’in esi Mustafa, Vietnam’da 13 sene yasadiktan sonra 4 ay önce Adiyaman’a gelme karari aldiklarini ve 4 yasinda Liya adinda kizlari ile Adiyaman Sariyaprak köyünde depreme yakalandiklarini kaydetti.

Kaynak: İHA