Osmanli Ocakli Genel Baskani Canpolat'tan Azerbaycanli Ilham Vahidov'a Tesekkür

Osmanli Ocaklari Genel Baskani Kadir Canpolat, Kahramanmaras depreminin meydana geldigi anlarda Azerbaycanli Ilham Vahidov’a Türk vatandasi kurtarma çabasindan ötürü tesekkür etti.

Osmanli Ocakli Genel Baskani Canpolat'tan Azerbaycanli Ilham Vahidov'a Tesekkür
Kahramanmaras depreminin meydana geldigi anlarda Iskenderun’da bir otelde kaydedilen görüntüler taktir topladi. Bir Azerbaycanli vatandasin kaçmak yerine Türk vatandasi kurtarma çabasinin görüntüleri sosyal medyada paylasildi. Osmanli Ocaklari Genel Baskani Kadir Canpolat Azerbaycanli vatandasa tesekkür etti.

Osmanli Ocaklari Genel Baskani Kadir Canpolat yaptigi yazili açiklamada Azerbaycanli Ilham Vahidov’a tesekkür etti. Canpolat açiklamasinda su ifadelere yer verdi:

"Azerbaycan bize kardes oldugunu depremin ilk gününden buyana tüm imkanlariyla göstermistir. Sosyal medyada yayilan görüntüler üzerine bu Azerbaycanli kardesimize bir tesekkür borçluyuz. Bizler dahi kendi içimizde bu zor zamanda hala bir ve beraber olamamisken, hala suçlayacak birilerini ariyorken bu güzel kardesimiz bazi muhalif kesimlere ders niteliginde bir hareket sergilemistir. Ben biliyorum ki bu kardesimizin yerinde baska bir Azerbaycanli vatandasimizda olsaydi oda tereddüt etmeden ayni adimi atardi. Sunu bilmeliyiz ki dünyada baska devletler arasinda böylesine kardesane iliskiler yoktur. "Tek millet iki devlet" söyleminin sözden ibaret olmadigini bu örnek davranisla bir kez daha görmüs olduk. Bu düsünceler ile Azerbaycanli kardeslerimiz nasil zor zamanlarimizda bizim yanimizda oluyorsa, bizlerde her zaman öz kardeslerimizin daima yaninda olacagiz" dedi.

Kaynak: İHA