Komsusunun Kiraladigi Vinçle Agir Hasarli Evine Girdi, Inemeyince Itfaiye Tarafindan Kurtarildi

Gaziantep’in Nurdagi ilçesinde esyalarini kurtarmak için komsusunun kiraladigi vinçle girdigi agir hasarli apartmanin 3. katindaki evinden inemeyen Ökkes Can ve esi merdivenli itfaiye araci ile kurtarildi. Vinçlerin kendisini indirmek için 2 bin TL istedigini ileri süren öfkeli Ökkes Cen ve esi, görevliler tarafindan çagrilan 2 vinçe de binmeyi kabul etmeyip ’Beni devlet kurarsin’ deyince gergin anlar yasandi. Yaklasik 1 saat boyunca devam eden ikna çabalarinin ardindan depremzede ve esi belediyenin merdivenli kurtarma araciyla evden alindi.

Komsusunun Kiraladigi Vinçle Agir Hasarli Evine Girdi, Inemeyince Itfaiye Tarafindan Kurtarildi
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisiklik Bakanligi’nin ilk belirlemelerine göre 4 bin 787 bina acil yikilacak, agir hasarli, yikik olarak tespit edilen Nurdagi’nda vatandaslarin agir hasarli binalardan esya kurtarma telasi devam ediyor. Yasak olmasina ragmen vinçlerin yanastigi agir hasarli binalardan kurtarabildikleri ziynet esyalari ile beyaz esyalarini alan ev sahipleri zaman zaman zor anlar yasiyor.

Ilçede komsusunun kiraladigi vinçle yan dairedeki evine çikan, ancak asagi inmek için vinç sahibinin kendisinden 2 bin TL istedigini ileri süren adami ikna etmek kolay olmadi. Asagidaki vinç sahibine hakaretler yagdiran Ökkes Can’i duyan bölgedeki görevli korucular adami ikna etmek için çalisti ancak basaramadi. Ardindan vinç sahibini ikna eden korucular bu defa da ev sahibinin inadiyla karsilasti. Yoldan geçen 2’nci bir vinçi durduran ekipler Can’in bunu da kabul etmemesi üzerine zor anlar yasadi. Hiçbir özel vinçle inmeyecegini söyleyen adam ’Beni devletim kurtarsin’ diye inat etti.

Bunun üzerine koordinasyon merkezinden yardim istendi. Bölgeye gönderilen merdivenli kurtarma araci ayakta zor duran binaya yanasip adam ve esini binadan çikardi. Yaklasik 2 saat ekipleri mesgul eden Ökkes Can’in elinde bir avize ile asagi inmesi dikkati çekti.
Kaynak: İHA