Japon Doktorlar Gaziantep'e Sahra Hastanesi Kurdu

Japonya’dan Türkiye’ye gelen 70 kisilik Disaster Relief Team grubu, Gaziantep’in Oguzeli ilçesinde sahra hastanesi kurdu.

Japon Doktorlar Gaziantep'e Sahra Hastanesi Kurdu


Yasanan depremler sonrasinda Japonya’dan gönüllü olarak Türkiye’ye gelen 70 kisilik ekip, hasar gören Gaziantep’in Oguzeli Devlet Hastanesi için yardima kostu. Depremde hasar gören hastaneyi tahliye ettiklerini söyleyen Oguzeli Devlet Hastanesi Bashekimi Sedat Özdemir, Japonya’dan gelen heyet ile saglik hizmeti vermeye devam ettiklerini söyledi.

5 gün önce Japon doktorlarin Oguzeli’ne geldiklerini söyleyen Özdemir, ’’5 gün önce Japonya’dan gelen heyet kurulumlarini tamamlayip hizmet vermeye basladi.

Içerisinde doktorlar, ortopedi, kadin dogum uzmani var. Beyin cerrahisi ve çocuk hastaliklari uzmani da var. Burada saglik anlaminda elimizden gelen her seyi birlikte yapmaya çalisiyoruz" dedi.



Japonya’dan Heyetin Baskani Takeshi Ishihara ise çok üzgün olduklarini belirterek, "Depremin etkisini görünce çok üzüldük. Türkiye Devleti’nin çagrilarina hemen cevap verdik. Ilk etapta bir arama-kurtarma ekibimiz geldi ve Kahramanmaras’ta çalismaya basladi.

Onlarin ardindan biz saglik ekibi olarak Türkiye’ye geldik. Geçen hafta gelmistik ve 15 Subat’tan bu yana burada faaliyet gösteriyoruz. Burada Sahra Hastanesi kurduk. Tüm kisilere saglik hizmeti veriyoruz. 70 kisilik bir ekip ile geldik. Doktor, hemsire, lojistik ve medikal uzmanlar ile geldik. Çok önemli bir kadro ile çalisiyoruz. Günlük 100’ün üzerinde hastayi kabul ediyoruz. Buradaki doktor arkadaslarimiz ile bu hizmeti veriyoruz. Elimizden geleni yapmaya devam edecegiz" diye konustu.

Kaynak: İHA