Enkazdan 248 Saat Sonra Kurtarilan Aleyna Ölmez'in Saglik Durumu Iyiye Gidiyor

Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar ile Cebeci Arastirma ve Uygulama Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Tanil Kendirli, Kahramanmaras’taki depremin ardindan 248 saat sonra enkaz altindan kurtarilan ve Ankara’ya getirilen Aleyna Ölmez’in saglik durumuyla ilgili açiklamalarda bulundu. Ünüvar ve Kendirli, genç kizin genel saglik durumunda önceki güne göre gelisme oldugunu kaydederek, durumunun iyi yönde seyrettigini belirtti.

Enkazdan 248 Saat Sonra Kurtarilan Aleyna Ölmez'in Saglik Durumu Iyiye Gidiyor
Kahramanmaras’ta meydana gelen deprem sonucu enkaz altindan 248 saat sonra kurtarilan 17 yasindaki Aleyna Ölmez’in tedavisi Ankara Üniversitesi Cebeci Arastirma ve Uygulama Hastanesi’nde devam ediyor. Tedavi süreci hakkinda açiklamalarda bulunan Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar ile Cebeci Arastirma ve Uygulama Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Tanil Kendirli, genç kizin genel saglik durumunun iyi oldugunu belirterek son gelismeleri paylasti.

“Dünü çok rahat geçirdi”

Aleyna ölmez ve üniversite çatisi altinda yer alan hastanelerde tedavi gören depremzedelerle ilgili konusan Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar, “Aleyna’yi gördük. Dünü çok rahat geçirdi. Sabah kahvalti yapti. Kendisiyle de konustuk. Her geçen daha da iyiye gidiyor durumu. Enkaz altindan 183 saat sonra çikartilan Ayça’yi da servise aldik. Yakin zaman içerisinde de saglikli bir sekilde taburcu etmeyi planliyoruz. Ibni Sina hastanesinde 61 hastamiz var. Durumu agir hastamiz yok. Cebeci Hastanemizde 32’si çocuk olmak üzere 53 hastamiz var. Bir kismi yogun bakimda takip ediliyor. Durumlari da her geçen gün daha iyiye gidiyor. Hastanelerimizde hayatini kaybeden hiçbir vatandasimiz yok” dedi.

Kendirli: “Bugünkü testlerde de düne göre daha iyi durumda”

Ölmez’in saglik durumunun her geçen gün daha iyiye gittigini kaydeden Ankara Üniversitesi Cebeci Arastirma ve Uygulama Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Tanil Kendirli, Tanil Kendirli, “Aleyna, klinik olarak iyi durumda. Bir operasyon geçirmisti. Sikinti olmadi. Agizdan beslenmeye basladi.

Geceyi de güzel geçirmis, iyi uyumus. Sabah kahvaltisini yapmis. Bugünkü testlerde de düne göre daha iyi durumda. Bir çok açidan iyi noktadayiz. Degerleri de çok iyi. Bilinç, iletisim ve moral olarak da iyi durumda” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA