Deprem Bölgesine Yardima Giden Ögrenciler Geri Döndü

AFAD koordinasyonunda deprem bölgesine giden Usak Üniversitesi ögrencilerinin bir bölümü yapilan çalismalarin ardindan kente geri döndü.

Deprem Bölgesine Yardima Giden Ögrenciler Geri Döndü
Yüzyilin felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaras merkezli 11 ili etkileyen deprem sonrasinda bölgeye AFAD koordinasyonunda gönüllü olarak giden Usak Üniversitesi ögrencilerinin bir kismi bölgeden döndü, 3 ögrenci ise yardim çalismalarina devam etmek için bölgede kaldi. Rektör Prof. Dr. Ekrem Savas, deprem bölgesinden dönen ögrencilerle bir araya gelerek yaptiklari çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Farkli bölümlerden ögrencilerden olusan yardim ekibi ilk olarak İçel’deki organizasyon çalismalarinda yer aldiklarini ifade ederek daha sonra ise AFAD kontrolünde Hatay Iskenderun’da depremzedelere ve kurtarma ekiplerine ihtiyaç duyduklari her konuda yardim ettiklerini belirttiler. Ekibin içerisinde bulunan yabanci uyruklu ögrenciler, özellikle depremzedeler ile yardim ekipleri arasindaki iletisimin saglanmasinda yardimci olduklarini dile getirdi. Gittikleri her yerde tüm Türkiye’den ve dünyanin farkli noktalarindan gelmis yardim ekiplerinin ve yardim malzemelerinin oldugunu söyleyen ögrenciler deprem bölgesinde tam bir kenetlenme yasadiklarini söyleyerek, orada bulunan herkesin birbirine yardim etmeye çalistigini aktardi.

Rektör Prof. Dr. Savas, deprem bölgesindeki yardim faaliyetlerine katilan ve büyük bir özveriyle kendilerine verilen görevleri yerine getiren ögrencilerimize tesekkür ederek “AFAD koordinesinde deprem bölgesine giden ögrencilerimiz, gelen yardimlarin tasnifinden, erzak dagitimina, her türlü yardim faaliyetinde görev aldilar. Bir kisim ögrencimiz, hocamiz ve personelimiz deprem bölgesinde kalarak yardim çalismalarina destek oluyor. Ayrica üniversitemiz temizlik görevlisi personeli Kahramanmaras Sütçü Imam Üniversitesi’nde çadir kurma, lojistik destek gibi çalismalarda bulunmaya devam ediyor” dedi.

Prof. Dr. Savas, depremin ilk gününde olusturduklari kriz masasiyla bölgedeki ögrencilerimize ulastiklarini ve Usak Valiligi koordinasyonunda yürütülen yardim faaliyetlerinin içinde olduklarina dikkat çekerek “Usak Üniversitesi ailesi olarak elimizden gelen her türlü çalismayi yaptik, yapmaya da devam ediyoruz. Akademik ve idari personelimiz ile ögrencilerimize verdikleri destekten, yaptiklari yardimdan dolayi sükranlarimi sunuyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA