Baskan Kaplan Açiklamasi 'Ilçe Güvenligi Için Metruk Binalari Yikiyoruz'

Koçarli Belediyesi ilçede uyusturucu madde, alkol kullanimi gibi suçlarin odagi haline gelebilecek olan, dogurdugu sakincalarin yani sira görüntü kirliligi ve çevrede yasayan vatandaslar için rahatsizlik olusturan metruk binalarin yikimina basladi.

Baskan Kaplan Açiklamasi 'Ilçe Güvenligi Için Metruk Binalari Yikiyoruz'


Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan’in talimati ile ilçe genelinde güvenligi tehdit eden ve tehlike arz eden metruk binalar gerekli prosedürler tamamlanmasinin ardindan güvenlik önemleri alinarak yikim gerçeklestiriliyor. Kamu düzeni ve güvenliginin muhafazasi, ilçe estetiginin saglanmasi, çevre kirliliginin önlenmesi, uyusturucu uyarici madde temini ve kullanimi basta olmak üzere suç ve suçlu ile mücadeledeki etkinligin devam ettirilmesi amaciyla, Içisleri Bakani Süleyman Soylu tarafindan genelge yayinlandi. Yayinlanan genelge ile 3194 sayili imar kanununun yikilacak derecede tehlikeli yapilar baslikli 39. Maddesinde yer alan Genel güvenlik ve asayis bakimindan tehlike arz ettigi tespit edilen metruk yapilarin tehlikenin giderilmesi gerekçesi ile Koçarli Belediye Fen Isleri Müdürlügü ekipleri metruk binalarin yikimlari gerçeklestirerek tehlikeleri ortadan kaldiriyor.

Konuya iliskin açiklama yapan Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan, metruk binalari yikimiyla farkli nedenlerle kullanimini hem önlemis olduklarini, hem de ilçe sakinleri açisindan can ve mal kaybinin önüne geçmis olduklarini ifade ederek, “Güvenlik ve asayis bakimindan tehlike arz ettigi tespit edilen metruk binalar ile bir kismi veya tamaminin yikilacak derecede tehlikeli oldugu belirlenen koruma sansini kaybettigi, mimari özelligini yitirmis olan binalarin yikimi Içisleri Bakanimiz sayin Süleyman Soylu tarafindan yayinlanan genelgeye istinaden gerçeklestiriyoruz. Böylelikle binanin farkli nedenlerle kullanimini hem önlemis oluyoruz hem de çevre sakinleri açisindan can ve mal kaybinin önüne geçmis oluyoruz. Özellikle bazi binalar vatandasin sadece mal güvenligi degil, can güvenligini de tehlike altina sokuyor. Kötü niyetli bazi sahislarin da adeta ugrak noktasi olan bu binalari tespit edip gerekli prosedürler tamamlanmasinin ardindan yikim çalismalarini gerçeklestiriyoruz” dedi.



Baskan Kaplan ayrica ilçe merkezinde 7 metruk binanin yikimini Fen Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan gerçeklestirildigini, tespit edilecek olan binalarinda da yikimina devam edilecegini belirtti.

Kaynak: İHA