Atatürk'ün Alanya'ya Gelisinin 88. Yil Dönümü Kutlandi

Mustafa Kemal Atatürk’ün Alanya’ya gelisinin 88. yildönümü, törenle kutlandi.

Atatürk'ün Alanya'ya Gelisinin 88. Yil Dönümü Kutlandi
Kutlamalara Alanya Kaymakami Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri ve vatandaslar katildi.

Kutlamalar çerçevesinde Iskele’de bulunan Atatürk Aniti’na çelenk sunuldu. Ardindan saygi durusu ve Istiklal Marsi ile devam eden programda, günün anlam ve önemine iliskin konusmalar yapildi.

"Yaralarimizi hep birlikte saracagiz"

Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Alanya’ya gelisini her yil büyük bir cosku ve heyecanla kutlarken, bu yil büyük bir burukluk yasiyoruz. Ülkemizde yüzyilin depremi diye tabir edilen büyük bir afet yasadik. Çok büyük kayiplar verdik. Çok büyük acilar ve yikimlar yasadik. Bu vesile ile deprem felaketinde hayatini kaybeden tüm vatandaslarimiza tekrar Allah’tan rahmet, yaralilarimiza acil sifalar, Aziz milletimize ülkemize bassagligi diliyorum. Rabbim, bizlere daha büyük acilar, felaketler yasatmasin. 18 Subat 1935 tarihinde Alanyamizi ziyaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm gazi ve sehitlerimizi bugünün anisina özlem ve minnetle aniyorum. Atatürk’ün bizlere Türk ulusuna biraktigi en büyük erdem, yilmadan bikmadan yorulmadan mücadele etmek ve çok çalismaktir" dedi.

"Zor günleri atlatacagiz"

Birlik ve beraberlik içinde mücadele ederek depremden etkilenen vatandaslarin yaralarini saracaklarinin altini çizen Yücel, " Gazi Mustafa Kemal’in ve yüce milletimizin kahramanca savasarak bizlere kazandirdigi Kahramanmaras’i, Büyük lider, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘40 asirlik Türk yurdu düsman elinde esir birakilamaz. Hatay benim sahsi meselemdir. Mutlaka alacagim’ dedigi Hatay’i ve depremden etkilenen tüm sehirlerimizi devletimiz ve milletimiz büyük bir dayanisma ile el ele vererek yeniden imar edip, sehirleri insanlarimiza yeniden açacagiz. Yikilani yapacak, yaralara merhem olarak irade Türk Milleti’nde mevcuttur. El ele, gönül gönüle asla ümitsizlige yilginliga düsmeden bu zor günleri de atlatacagiz. Bu duygu ve düsüncelerle 18 Subat 1935 tarihinde Alanyamizi ziyaret eden Ulu Önder Atatürk’ü, gazi ve sehitlerimizi bugünün anisina özlem ve minnetle aniyorum. Ruhlari sad olsun” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA