Isparta'da Depremzede Çocuklara Anaokulu Olusturuldu

Isparta’da yurtlara yerlestirilen depremzede çocuklar için ana siniflari olusturuldu. Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan 4-6 yas grubundaki çocuklara etkinlikler düzenlenerek, depremin izleri silinmeye çalisiliyor.

Isparta'da Depremzede Çocuklara Anaokulu Olusturuldu
Kahramanmaras merkezli 11 ilde etkili olan 2 büyük depremin ardindan evleri yikilan depremzedeler, ülkenin birçok yerindeki yurtlara yerlestirildi. Depremzedelerin hayatlarina normal bir sekilde devam etmeleri için çalismalar devam ediyor. Isparta’daki yurtlara yerlestirilen depremzedeler için Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan anaokulu projesi hayata geçirildi. Aileleri ile birlikte yurtlarda kalan 4-6 yas grubundaki yaklasik 400 çocugun, depremin etkisinden kurtulmalari için KYK yurdu içerisinde bulunan etüt siniflari, ana siniflarina dönüstürüldü. Sanat, drama, müzik ve resim gibi birçok etkinligin gerçeklestirildigi siniflarda, depremzede çocuklarin iyi vakit geçirmeleri saglaniyor.

"Ayagimiz yalin ayakti"

Malatya’dan annesi, babasi, kardesi ve üç çocuguyla Isparta’ya gelen depremzede Gülten Tastepe, deprem aninda ailesi ile birlikte yasadiklari duyguyu güçlükle dile getirerek, "Duygularimi anlatmaya kalksam bunu ifade edemem. Çünkü çok degisik bir zamanda, saat 04.17 gibi oldu deprem. 16 yasinda oglum var, gelip iki buçuk yasindaki kizimi kucaklamasiyla ’Anne deprem oluyor’ ben sekiz yasindaki oglumu kucagima aldim. Diger oglum, iki buçuk yasindaki kizim Meryem’i aldi, disariya çikardi. Esimle hizli bir sekilde evden uzaklastik. Çiktigimiz zaman hava o kadar karanlikti, herkes bir bagiris ve çigiris içerisinde, çocuklar bagiriyor ve o kadar kar yagiyor ki ayagimiz yalin ayak disaridayiz biz. Sonra biraz deprem durulur gibi oldu, esim bizi birakmadi. Güvenli bir genis alana çekti bizi, çocuklari çikardi, üzerlerine bir battaniye getirdi. Rabbim bir daha bu günleri görmeyi nasip etmesin" dedi.



"Iyi ki Türkiye gibi bir ülkedeyiz"

Isparta’ya geldigi günden beri çocuklari ile birlikte gördügü ilgiden dolayi son derece duygulandigini dile getiren Tastepe, "Isparta halkina sonsuz tesekkür ederim. Biz Malatya’dan buraya çiktigimizdan beri o kadar güzel seylerle karsilastik ki, iyi ki Türkiye gibi bir ülkedeyiz. Bunun esini benzerini dünyanin hiçbir yerinde gerçekten göremeyiz. Buradaki insanlarin bizimle ilgilenmeleri, her seyi bu kadar kisa sürede toparlayip gerçekten büyük bir sey. Yasadigimiz sey gerçekten çok büyük ama devletin varligini yanimizda hissetmemiz insan olarak, halk olarak kenetlenmemiz takdire sayan bir sey. Bir erkek yurdunda kaliyoruz. Benim üç tane çocugum var. Her seyle ilgilenilmesi gerçekten çok iyi bir sey. Malatya’dan bir hafta önce buraya çiktigimizda deselerdi ki bize, ’Isparta’ya gideceksin, tanimadigin insanlarla tanisacaksin, oturup onlarin yemeklerini yiyeceksin’ düsünemezdim. Çok güzel insanlarla tanistik, Allah razi olsun" seklinde konustu.

Kaynak: İHA