Ardahan'da Kadin Kursiyerler Örnek Oldu

Ardahan Halk Egitim Merkezi Müdürlügündeki gönüllü kadin, kursiyer ve usta ögreticiler, depremzedeler için harekete geçti. Gönüllü olarak bir araya gelen kursiyerler depremzedeler için yetiskin ve çocuk kiyafetleri dikmeye basladi.

Ardahan'da Kadin Kursiyerler Örnek Oldu
Kahramanmaras merkezli olarak meydana gelen iki büyük deprem sonrasinda Ardahan’da baslatilan yardim seferberligi devam ediyor. Halk Egitim Merkezinde düzenlenen el sanatlari kurslarina katilan kadin kursiyerler depremzedeler için harekete geçti.

30 kisilik ekip, kumaslarla ve dokumalarla depremzede vatandaslar için kiyafet dikmeye basladilar. El emegi ile hazirlanan yetiskin ve çocuk kiyafetleri afet bölgesindeki depremzedelere ulastirilacak. Araliksiz çalisan kursiyer kadinlar depremzedeler için canla basla üretim yapiyor.

Kursiyerlerin ördügü berelere ise bazi çocuklar biriktirdikleri harçliklarini koyarak depremzedelere gönderiyor.

Halk Egitim Merkezi Müdürü Mesut Yolcu, ’’Gönüllü usta ögreticiler ve gönüllü kursiyerler Halk Egitimi Merkezinde iç çamasiri, pijama takimlari ve esofman takimlari dikiyor. Deprem bölgesine ihtiyaç duyuldukça sürekli dikime devam edilecek. Daha önce de el dokumasi atki bere eldiven çorap dikilerek AFAD’a teslim edildi. Depremin ilk günlerinde de yine toplamda 35 bin TL’lik battaniye, isitici, çocuk bezi, çocuk mamasi, kaban, bot, kiyafet temin edilerek AFAD’a teslim edildi. Bu hakikaten baska bir duygu ve herkes kendini depremzedelerin yerine koyarak buraya geliyor. Ekibimiz, gönüllü kadinlar, bizim kursiyer ve usta ögreticilerden olusuyor." diye konustu.

Kaynak: İHA