Yalova Belediyesi'nin Ilk Arama Kurtarma Ekibi Geri Döndü

Kahramanmaras’ta meydana gelen depremin ardindan bölgede arama kurtarma çalismalarina katilan Yalova Belediyesi’nin ilk Arama Kurtarma ekibi, Yalova’ya döndü.

Yalova Belediyesi'nin Ilk Arama Kurtarma Ekibi Geri Döndü
6 subatta yasanan asrin felaketinin ardindan Yalova’dan bölgeye giden Yalova Belediyesi’nin ilk arama kurtarma ekibi, sehre dönüsünün ardindan Yalova Belediye Baskan Vekili Mustafa Tutuk ile bir araya geldi. Kahraman ekiple bir araya gelerek kucaklasan Tutuk, “Iyi ki varsiniz. Günlerdir çok az uyuyup çok çalistiniz. Sizleri alninizdan öpüyorum. Enkaz altinda kurtarilmayi bekleyen vatandaslarimiza ulasmak için canla basla çalisma yürüten sizleri kutluyorum. Allah razi olsun” dedi.

60 cani hayata bagladilar

6 Subat sabahi Kahramanmaras’ta meydana gelen depremin ardindan hemen harekete geçtiklerini söyleyen Tutuk, birçok birimdeki profesyonel personelden olusan Yalova Belediyesi Arama Kurtarma Ekibinin, hizla bölgeye intikal ettigini belirtti.

Ekibin canlari pahasina Hatay ilinde arama kurtarma çalismasi yaptigini söyleyen Tutuk, “Milletimizin tekrar basi sag olsun. Depremde vefat eden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yaralilarimiza acil sifalar diliyoruz. Ülkemiz çok büyük bir deprem felaketi yasadi. Depremin ilk anindan itibaren milletimizle tek yürek olup oradaki vatandaslarimiza ulasma noktasinda büyük çaba içerisine girdik. Tüm ekibimiz bir birine kenetlenmis sekilde bölgede çalisma yürüttü. Onlar gerçek birer kahraman. Ekibimiz Yalova’dan bölgede çalismalara katilan diger ekip ve gönüllülerle çalisma yürüterek yaklasik 60 kisiyi enkazdan sag çikartti” diye konustu.

Diger ekipler çalismalarini sürdürüyor

Tutuk, Yalova Belediyesi Itfaiye Personeli ile vinç operatörleri ve soförlerden olusan ekiplerin deprem bölgesinde halen etkin çalisma yürüttügünü bildirdi. Tutuk, “Yaralarimizi hep birlikte sarmak ve acilarimizi paylasmak üzere diger ekiplerimiz bölgede çalismalarini sürdürüyor” dedi.

Kaynak: İHA