Sürünerek Girip Enkazin Altindaki Inegini Besliyor

Adiyaman’da inegi enkaz altinda sikisan ve çikamayan kadin, sürünerek girdigi enkazin altindaki inegini besliyor.

Sürünerek Girip Enkazin Altindaki Inegini Besliyor
Binlerce yikilan ve agir hasarli binanin bulundugu Adiyaman’da hikayelerin yani sira yürekleri isitan görüntüler de ortaya çikiyor. Merkeze bagli Dardagan Köyü’nde yasayan Birgül Tuncay ve Aziz Tuncay’in alti ahir üstü ev olan yapilari depremde tamamen yikildi. Kendileri depremi hafif siyriklarla atlatti ancak ahirda bulunan hayvanlari onlar gibi sansli degildi. Ahirda bulunan 4 inekten 2’si, 15 keçisi ve 30 tavugu enkaz altinda kalarak telef oldu. Hayatta kalan 2 inekten birisi disari çikartilirken, birisi ise enkazda sikisti.

Birgül Tuncay, depremin ilk gününden itibaren enkazda sikisan inegini kurtarmak için çabaladi ancak enkazdan çikartamadi. ’Bircan’ isimli inegini her gün enkazin altina sürünerek girip su ve yiyecek vererek besleyip "Geldim kizim, geldim" diyerek ulasan Birgül Tuncay, inegiyle konusuyor. Ölen hayvanlari için gözyasi döken Tuncay, ineginin kurtarilmasini istiyor.

“Çocugum yok hayvanlarimizi çocugum yere koyuyorum”

Birgül Tuncay “Biz depremde kurtulduk ama hayvanlarim enkaz altinda kaldi. Iki inegim, 15 keçim, 30 tavugum kaldi. Ineklerimizden 1’ini çikarttik, 1’i ise hala enkazin altinda. Onu da deligin içinden girerek suyunu, yemini veriyorum. Korka korka giriyorum ve acele çikiyorum. Ölümü göze aliyorum. Disarda kaldik, evimiz yok, bir seyimiz yok. Hayvanlarimi çok seviyordum. Çocugum yok, onlari çocugum yerine koyuyorum” dedi.

Kaynak: İHA