Erzurum AK Parti Hasari Raporlastirdi

AK Parti Erzurum Il Baskanligi, ilçe teskilatlarinin da katilimiyla deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. Kahramanmaras merkezli iki deprem sonrasinda önemli ölçüde hasara ugrayan Malatya’ya giderek durum tespiti yapan AK Parti Erzurum Il Teskilati, alanda duyulan ihtiyaci rapor haline getirdi.

Erzurum AK Parti Hasari Raporlastirdi
Milletvekili aday adayligi nedeniyle görevinden istifa eden eski Il Baskani Mehmet Emin Öz’ün de katildigi programa Malatya Battalgazi AK Parti Ilçe Baskani Basri Kahveci ile Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder de katkida bulundu.

AK Parti Erzurum Il Teskilati, ziyaret çerçevesinde Battalgaziye bagli Adagören, Çolakoglu, Agilyazi, Kulusagi, Akpinar, Halfettin, Alacakapi, Meydanbasi, Alhanusagi, Kamistas, Alisar, Hatunsuyu, Kemerköprü, Aslanbey, Nuriye, Ataköy, Haci Abdi, B.Hüseyinbey, Dabakhane, B.Mustafa Pasa, K.Mustafa Pasa, Bagtepe, Haciyusuflar, Basharik, Pasaköskü, Battalgazi, Haniminçiftligi, Beydagi, Çamurlu, Beylerbasi, Sehitfevzi, Tastepe, Hidayet, Saricioglu, Boran, Hasircilar, Cevherizade, Izzetiye, Cirikpinar, Yenihamam, Bulutlu, Çolakli, Çösnük, Saray, Üçbaglar, Üniversite, Yamaç, Kirçuval, Sancaktar, Dolamantepe, Karahan, Meydancik, Sisman, Orduzu, Yarimcahan, Bahçelievler ve Serintepe mahallelerinde depremzedelerle bir araya gelerek sorunlarini dinledi.

Uzmanlarca asrin felaketi olarak nitelendirilen iki büyük sarsinti sonrasinda yasanan yikimi yerinde tespit etmek ve son durumu bir rapor halinde AK Parti Genel Merkezine sunmak amaciyla yola çiktiklarini belirten AK Parti eski Erzurum Il Baskani Mehmet Emin Öz, “Bildiginiz gibi deprem öncesinde milletvekili aday adayligi süreci nedeniyle görevimizden istifa etmistik ancak partimizde göreve devam eden arkadaslarimiz bizi de bu inceleme çalismasina davet ettiler. Yaralarin sarilmasi noktasinda küçük de olsa bir katkida bulunmamiza imkan sagladiklari için arkadaslarimiza tesekkürlerimi arz ederek baslamak istiyorum. Tabi çok büyük bir felaket yasadik. Dünya genelinde karada meydana gelen en büyük depremlerden biriyle karsi karsiyayiz. Üç binin üzerinde artçi depremin yasandigi felakette art arda iki büyük sarsintiyi yasadik. Daha önce Elazig ve Malatya’da gördügümüz 6 üzeri depremleri burada artçi sok olarak yasadik. Kelimelerle tarif edilemeyecek kadar agir bir afetin tam ortasindayiz. Almanya büyüklügünde bir alanda 13,5 milyon insanimizin etkilendigi ve 10 bine yakin binanin yikildigi aci tablonun ortaya koydugu son durumu raporlastirmak için geldigimiz Battalgazi’de Ilçe Baskanimiz ve Belediye Baskanimizla birlikte kaba bir hasar tespiti gerçeklestirdik. Mahallelerimizi tek tek dolasarak depremzedeleri dinlemeye, sorunlari belirlemeye ve çözümü için acil yapilmasi gerekenleri bir araya getirmeye çabaladik. Elde ettigimiz sonuçlari da raporlastirarak genel merkezimize sunduk. Yaralarin sarilmasi noktasinda üzerimize düsenleri yapmaya devam edecegiz.” Degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA