Depremzedeler Için Seferber Olan Esenlerliler Yardima Devam Ediyor

Esenler Belediyesi’nin deprem bölgesindeki arama kurtarma, barinma ve beslenme çalismalari ile birlikte ilçede yürüttügü yardim kampanyasi araliksiz sürüyor. Kampanya, yaralar sarilana kadar devam edecek.

Depremzedeler Için Seferber Olan Esenlerliler Yardima Devam Ediyor
Asrin felaketi olarak kabul edilen ve 11 ilimizi kapsayan büyük afetin hemen sonrasinda organize olan Esenler Belediyesi’nin deprem bölgesine yönelik yaralari sarma çalismalari araliksiz devam ediyor. Depremin ilk gününden itibaren AFAD’in koordinatörlügünde Adiyaman Gölbasi’nda arama kurtarma çalismalarina katilan Esenler Belediyesi Arama Kurtarma ekibi (ESKAT), buradaki çalismalarini tamamlayarak Hatay’in Antakya ilçesine geçti. Gölbasi’nda birçok cani enkazdan sag çikaran ESKAT, Antakya’da da AFAD ve UMKE basta olmak üzere diger ekiplerle birlikte arama kurtarma faaliyetlerine devam ediyor.

Her gün 10 bin kisilik sicak yemek

Depremin ilk günlerinde Esenler Kizilay subesi ile birlikte mobil araçlarla depremzedelerin beslenme ihtiyaçlarina cevap veren Esenler Belediyesi, kurdugu sabit asevi ile her gün 10 bin kisiye sicak yemek ikramina basladi.

Asevi tesislerinde ayni zamanda taziye kabul yeri ve mescit de bulunuyor. 24 saat hizmet veren ve günün her saatinde çay ve çorba bulunan Esenler Belediyesi Afet Yardim Merkezi, depremzedelerin her türlü ihtiyacinin giderildigi bir yer haline geldi.

‘Alo yardim’ kuruldu

Esenler Belediyesi, sorumlulugunda bulunan ve depremde büyük hasar gören Gölbasi’ndaki vatandaslar için ‘Alo Deprem Yardim’ çagri merkezi kurdu. 0530 387 94 18 numarali telefon hattini arayarak ve ayni zamanda WhatsApp, Bip ve Telegram mesajlari ile talepte bulunulabiliyor. Çagri Merkezi ile Gölbasi’ndaki depremzedelerin gidadan giysiye, barinmadan ulasima kadar her türlü ihtiyacina, günün her saatinde hizmet veriliyor.

Konteyner mahalle yapiliyor

Esenler Belediyesi bir taraftan depremzede vatandaslarin her türlü insani ihtiyaçlari için faaliyetlerini yogun olarak sürdürülürken bir yandan da 1.000 konteynerden olusan bir mahalle kurulmasi için hazirliklara basladi.

Altyapi çalismalari devam eden konteyner mahallenin kisa sürede hizmete girmesi için yogun mesai harcaniyor.

180 tir yardim

Esenler Belediyesi’nin koordinasyonunda baslatilan deprem bölgesine yardim kampanyasi da Esenlerli hayirseverlerin yogun destegiyle devam ediyor. Depremin ilk gününden bugüne kadar Esenler’den 180 TIR yardim malzemesi bölgeye gönderildi. On binlerce battaniye, 30 bin isitici, 25 bin uyku seti, 100 bin giysi, 85 bin koli gida, 11 TIR su ve diger her türlü insani yasam malzemeleri TIR’lara yüklenerek deprem bölgesine gönderildi. Esenler’den bölgeye gönderilen yardimlar, Esenler Belediyesi Afet Yardim Merkezi’nde tasnif edilerek görevlilerce ihtiyaç sahibi vatandaslara dagitiliyor.

Hayirseverden 300 soba

Esenler Stadyumu Otoparki’nda bulunan deprem bölgesine yardim toplama merkezi hayirsever ve gönüllülerin çalismalariyla her gün hareketli dakikalar yasiyor. Ilçenin dört bir yanindan bu merkeze gelen her türlü yardim, belediye çalisanlari ve gönüllüler tarafindan tasnif ediliyor ve ihtiyaca göre TIR’lara yüklenerek bölgeye gönderiliyor. Dün aksam bir hayirsever vatandas tarafindan yardim toplama merkezine getirilen 300 soba herkesi duygulandirdi. Isminin açiklanmasini istemeyen hayirsever vatandasin sobalari TIR’a yüklenerek hemen deprem bölgesine gönderildi.

Zabita canla basla

Deprem bölgesinde genis bir kadroyla bulunan Esenler Belediyesi zabita ekipleri vatandasin her türlü isine yardim etmeye kosuyor. Esenler Belediyesi Zabita Müdürü Mustafa Albayrak koordinesinde depremzedelere gida, giyecek ve beslenme ihtiyaçlarinin karsilanmasindan yakacak odunlarin ve tüplerin tasinmasina kadar her alanda görev ve sorumluluk alan zabitalar, “Burada hemen herkes depremzede. Duygu seli içerisinde depremzede kardeslerimizin yaralarina merhem olmaya ve onlari hayata baglamaya çalisiyoruz” dediler.

Tesekkürler Esenler

Depremin yaralarinin çok derin oldugunu ve aylarca, hatta yillarca sürecek bir çalisma ile bölgenin ayaga kalkabilecegini söyleyen Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, “Bu aziz millet tarih boyunca en derin yaralari sarmasini bilmistir. Insallah bu büyük yarayi da hep birlikte el ele, gönül gönüle vererek saracagiz. Esenlerli hayirsever kardeslerimizden Allah razi olsun. Dayanismanin ve hayirseverligin en güzel örneklerini sergiliyorlar. Esenler’in dört bir kösesinde 7’den 70’e herkes yardim seferligine katildi ve adeta birbirleriyle yarisiyor. Esenler halkinin kadirsinasligini bir kez daha gördük. Devlet yetkililerimiz ‘tamam’ diyene kadar kampanyamiz sürecek. Yaralar sarilana kadar yardima devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA