Bursa'da Minik Yüreklerin Örnek Dayanismasi

Depremin ardindan Türkiye genelinde baslatilan yardimlasma seferberligine Bursali çocuklar da katildi. Büyüksehir Belediyesi’nin baslattigi kampanyaya katilan çocuklar, saglam durumdaki oyuncak ve kitaplari deprem bölgesindeki akranlarina bagisladi.

Bursa'da Minik Yüreklerin Örnek Dayanismasi
Elazig’la birlikte 11 ilde hayati altüst eden depremin yaralarini sarmak için ilk günden baslatilan yardim seferberligi çig gibi büyüyor. Barinmadan giyime, gidadan sosyal desteklere kadar afetzedelerin ihtiyaçlarinin temin edilmesi için baslatilan kampanyalara çocuklar da destek veriyor. Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin deprem bölgesindeki çocuklara moral vermek ve psikolojik destek saglamak amaciyla baslattigi Oyuncak ve Kitap Bagisi kampanyasina Bursali çocuklar yogun ilgi gösterdi. Tayyare Kültür Merkezi, Setbasi Sehir Kütüphanesi ve Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’nde 19 Subat Pazar gününe kadar bagislarin kabul edilecegi kampanyada kisa sürede yüzlerce oyuncak ve kitap toplandi.

Bursali minikler, kampanya sayesinde en sevdikleri oyuncaklari deprem bölgesindeki akranlari ile paylasmis olurken, toplanan oyuncak ve kitaplar, Büyüksehir Belediyesi tarafindan afet bölgesindeki çocuklara ulastirilacak.
Kaynak: İHA