Almanya'da Yarin 7 Havaalaninda Yarin Greve Gidilecek

Almanya’nin Birlesmis Hizmet Sektörü Sendikasi (Ver.di) yarin Frankfurt, Münih, Stuttgart, Hamburg, Bremen ve Hannover havaalanlarinda greve gidecek. Grev nedeniyle 2 bin 340 uçak seferi iptal edildi.

Almanya’da yarin Birlesmis Hizmet Sektörü Sendikasi (Ver.di), Frankfurt, Münih, Stuttgart, Hamburg, Bremen ve Hannover havaalanlarinda greve gidecek. Grev nedeniyle 2 bin 340 uçak seferi iptal edilirken, 295 bin yolcunun grevden etkilenmesi bekleniyor.

Ver.di sendikasi tarafindan yapilan açiklamada, Türkiye ve Suriye’ye yardim tasiyan uçuslar grevden etkilenmeyecegini duyurularak, 1 günlük greve havalimanlarindaki kamu çalisanlari, yer hizmetleri personeli ile güvenlik görevlileri katilacagi aktarildi.

Ver.di, ülkede yasanan yüksek enflasyonun karsisinda havalimani çalisanlarinin da olumsuz etkilendiklerini magduriyetlerinin giderilmesi için isverende yüzde 10,5 veya en az 500 euro zam talep ediyor. Ver.di, isverenle yapilan müzakerelerden su ana kadar herhangi bir sonuç elde edilmedigi için grevle isverenler üzerinde ortaklasa bir baski uygulayarak taleplerini kabul ettirmeyi hedeflediklerini açikladi.

Kaynak: İHA