Alman Kurtarma Ekibindeki Batmanli Vatandas Çalismalari IHA'ya Anlatti

Almanya’da yasayan Batmanli Baris Isçimen, Almanya arama kurtarma ekibiyle Türkiye’ye gelerek Kahramanmaras’ta katildigi çalismalarda ekip olarak 34 kisiyi kurtardiklarini söyledi.

Alman Kurtarma Ekibindeki Batmanli Vatandas Çalismalari IHA'ya Anlatti
Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ile Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardindan baslatilan yardim çalismasina katilan Almanya arama kurtarma ekibinde yer alan Batmanli Baris Isçimen, deprem bölgesindeki enkaz çalismalarini Ihlas Haber Ajansi muhabirine anlatti. Isçimen, 7 günlük arama kurtarma çalismalarinda ekip olarak 34, bireysel olarak ise 7 kisiyi canli olarak enkaz altindan çikardi.

Batmanli oldugunu ve Almanya Stuttgart’a ikamet ettigini söyleyen Isçimen, depremin ikinci gününde Almanya arama kurtarma ekibiyle beraber Kahramanmaras’taki enkaz bölgesine geldigini dile getirdi. Isçimen, “Biz, Almanya ekibi olarak bayagi güzel isler çikardik. Ekip olarak diger ekiplerle beraber 34, sadece kendi ekibimizle beraber 14, benim kendi ellerimle tünellerden, enkazlarda çikardigim insan sayisi 7’dir. Bayagi zorlu geçti. Depremin yikici etkisini gördük. Hala soktayiz, depremin tahribatini, neler yapabileceklerini gördük. Umarim bir dahaki depremlerde daha dikkatli oluruz. Ülke olarak daha iyi hazirlaniriz depreme karsi. Biz arama kurtarma ekibi olarak canimizi hiçe sayarak, yemeden içmeden uyumadan 7/24 zorlu hava sartlarinda kardeslerimizi kurtarmak için oradaydik” dedi.



“Iki defa ölüm tehlikesi atlattim”

Çok zorlu bir ise imza attiklarini belirten, deprem bölgesinde enkazda çalisirken iki defa üzerine binalarin çöktügünü, kolonlar arasinda kaldigini ve ekip arkadaslari tarafindan kurtarildigini söyleyen Isçimen, “Özellikle söylemek istedigim bir sey var. Depremin 5. gününde 32 yasinda anne ve 6 yasindaki oglunu çikarilamaz denildigi yerden yerin 6 metre derinliginde tünel kazarak binanin bodrum katindaki duvari kirip içerden sag salim kendi ellerimle anne ve oglunu çikartmayi basardim. Almanya arama kurtarma ekibi fire ekibinden cesaret madalyasi aldim. Bunun için çok gururluyum. Çalismalarimiz bu yöndeydi” diye konustu.



“Ülkemiz bu tahribatini ve zorlu günlerini çabuk atlatacaktir”

Depremlerin Kahramanmaras’ta büyük tahribatlar meydana getirdigini vurgulayan Isçimen, Kahramanmaras’ta kullanilacak binalarin neredeyse yok denilecek kadar az oldugunu belirtti.

Isçimen, “Suna inaniyorum ki ülkemiz bu tahribatini bu zorlu günlerini çabuk atlatacaktir. Buna tüm kalbimizle inaniyoruz. Biz sahada diger ülkelerin ekiplerini da gördük. Ingilizler, Çinler, Japonlar özellikle Azerbaycanli kardeslerimizi sahada çok fazla gördük. Bu durum kardeslerimize ulasmamiz için umut verici bir resimdi. Bizim için çok önemliydi. Çünkü her can bizim için dünyalardan daha degerlidir. Her saniye bizim için bir umut her saniye bizim için kurtarilacak bir can demektir” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA