Ailesinden Geriye Bir Tek O Kaldi Açiklamasi Sol Kolunu Kaybeden Alperen'den Sevindiren Haber

Hatay’in Kirikhan ilçesinde yikilan apartmanin enkazinda kalan, annesini, babasini, kiz kardesini ve sol kolunu kaybeden Alperen Yilmaz’in (20) hastanedeki tedavisi sürüyor. Alperen’in saglik durumuna iliskin bilgi veren amcasi Süleyman Yilmaz, "Allah bize Alperen’imizi bagisladi. Alperen’in saglik durumu suan da iyi. Bu süreçte maalesef kolunu kaybettik. Kendisi ilk baslarda kabullenmek istemedi ama gün geçtikçe daha da kabulleniyor" dedi.

Ailesinden Geriye Bir Tek O Kaldi Açiklamasi Sol Kolunu Kaybeden Alperen'den Sevindiren Haber
Cumhuriyet Mahallesi 311 Sokak’taki Zafer Apartmani Kahramanmaras merkezli depremde yikildi, ögretim görevlisi Sinan Yilmaz (51), esi Ebru (46), çiftin çocuklari Alperen (20) ile Sena (15) ise enkaz altinda kaldi. Arama kurtarma çalismalari sirasinda Sinan Yilmaz, esi Ebru Yilmaz ve kizlari Sena Yilmaz’in cansiz bedeni bulundu. Çalismalarin devam ettigi esnada kurtarma ekipleri kepçenin açtigi enkaz çukurunda Alperen Yilmaz’i gördü. Arama kurtarma ekiplerine, Alperen Yilmaz’in akrabalari ve çevrede bulunan vatandaslar da destek verdi. Alperen, 72 saatin ardindan sag olarak enkazdan çikarildi. Bolu Izzet Baysal Egitim ve Arastirma Hastanesine sevk edilen Yilmaz’in tedavisine baslandi. 72 saat boyunca enkaz altinda kalan Yilmaz’in, sol kolunda kan dolasimi olmadigi tespit edildi. Genç adamin sol kolu kesildi. Annesini, babasini ve kiz kardesini depremde kaybeden Alperen’in, hastanedeki tedavisi sürüyor.

"Cenab-i Allah bize bir emanet birakti"

Deprem bölgesinde Alperen ve ailesinin bulundugu apartmanda arama kurtarma çalismalarina katilan Alperen’in amcasi Süleyman Yilmaz, "Cenab-i Allah bize bir emanet birakti. 3 kaybimiz olmasina ragmen, Alperen Yilmaz’i enkazdan sag salim kurtarabildik. Ülke açisindan ve özellikle bizim açimizdan çok zor bir süreçti. Depremin oldugu anda biz kendi imkanlarimizla bölgeye intikal ettik. Gündüz oraya varmistik, saganak yagmur yagiyordu. Kirikhan ilçesi resmen bir hayalet ilçe gibiydi. Kendi imkanlarimizla bir seyler yapmaya çalistik ama yapamadik maalesef" dedi.



"Gün geçtikte kabulleniyor"

Alperen’in saatler sonra kurtarildigini söyleyen Yilmaz, "Yardimlar 3. günde geldi. 3. günde is makineleri, yardim ekipleri olsun, Gerede ilçemizin kurtarma ekipleri geldiler. Istanbul ve İçel’den de yardim ekipleri geldi, Tarsus madencileri ekipmanlarini getirdi. Arama kurtarma çalismasi uzun bir süreç oldu. Sonucunda, yari mutlu olduk diyelim. Allah bize Alperen’imizi bagisladi. Alperen’in saglik durumu suan da iyi. Bu süreçte maalesef kolunu kaybettik. Kendisi ilk baslarda kabullenmek istemedi ama gün geçtikçe daha da kabulleniyor. Su an için saglik durumu iyi seyrediyor. Ortopedik açidan, tedavileri tamamlandi. Sanirim birkaç güne taburcu olacak" diye konustu.



"Sol kolunda dolasim bozuklugu tespit edildi"

Alperen’in tedavi sürecini yakindan takip eden Bolu Il Saglik Müdürü Muhammed Emin Demirkol, "Alperen, Bolulu olmasi sebebiyle yakinlari tarafindan orada ilk müdahalesi yapildiktan sonra özel araçla ilimize getirilen bir kardesimiz. Yine Sayin Valimizin de talimatlari ve süreci yakindan takip etmesiyle birlikte Izzet Baysal Egitim Arastirma Hastanemizde kabul ettik. Kendi imkanlariyla gelen, ailesiyle birlikte gelen kardesimizin. Tabii acili da bir durumlari vardi. Hem annesini babasi, hem kardesini depremde kaybetmisti. Biz de burada hemen kontrollerimize, saglik muayenemize basladik. Ilk yapilan müdahaleler sonrasinda sol kolda dolasim bozuklugu tespit edildi. Ortopedi ekibimizde degerlendirdiler ve kardesimizin sol kolunda dolasim bozuklugu sebebiyle ampütasyonu yapilmis oldu, ampute edildi. Çok sükür, kisa bir süre yogun bakimda kaldiktan sonra da su an servise çikti. Saglik durumu Elhamdülillah gayet iyi. Doktorlarimiz, hastane yönetimimiz, bizler ve tabii Sayin Valimiz de süreci yakindan takip ediyoruz. Insallah süreç olumlu ve iyi ilerliyor. En kisa sürede de sagligina kavusup taburcu etmeyi umuyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA