AFAD, Konutlari Hasar Gören Depremzedelere 10 Bin Lira Destek Ödemesi Baslatildigini Duyurdu

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD), merkez üssü Kahramanmaras olan ve 10 ili vuran iki büyük depremde konutlari hasar görenlere 10 bin liralik destek ödemesi yapilacagini bildirdi.

AFAD, Konutlari Hasar Gören Depremzedelere 10 Bin Lira Destek Ödemesi Baslatildigini Duyurdu
AFAD, Kahramanmaras merkezli 2 büyük depremin ardindan konutlari tahrip olan depremzedelere 10 bin lira destek ödemesi yapilacagini duyurdu. Konuyla ilgili yapilan açiklamada, ödemelerin basladigi belirtilerek su ifadeler yer aldi:

"Kahramanmaras’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki iki depremin ardindan konutlari hasar gören vatandaslarimiza yönelik 10 bin TL tutarindaki Hane Basi Destek Ödemeleri yapilmaya baslanmistir. Hasar tespit çalismalari sahada devam etmekte olup, çalismalar sonuçlandikça ödemeler yapilmaktadir. Ödemeler; AFAD, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisiklik Bakanligi, Nüfus ve Vatandaslik Isleri Genel Müdürlügü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlügü is birligi ile kesinlesmemis hasar tespit verileri üzerinden alinan ikametgah verisi dikkate alinarak gerçeklestirilmektedir. Su ana kadar 337 bin 933 hanede hasar tespit çalismasi tamamlanmis olup, ödemelere baslanmistir. Ödemeler için e-Devlet’ten basvuru sarti aranmamaktadir. Hane Basi Destek Ödemeleri Ziraat Bankasi’nda hesabi bulunan vatandaslarimizin dogrudan hesabina, hesabi bulunmayan vatandaslarimizin ise TC kimlik numaralarina yapilmaktadir."
Kaynak: İHA