ABD'li Aktör Bruce Willis, Demans Hastaligina Yakalandi

ABD’li aktör Bruce Willis, davranis ve kisilik degisikligi, düsünme, dil ve harekette bozulma semptomlari gösteren frontotemporal demans hastaligina yakalandi.

ABD’li aktör 68 yasindaki Bruce Willis’in geçtigimiz yil bilissel yeteneklerini etkileyen afazi hastaligi teshisi konulmasindan sonra oyunculuk kariyerinden uzaklasacagi açiklanmisti. Willis’in ailesi tarafindan ünlü aktörün saglik durumuna iliskin yeni bir açiklama yapildi. Aile, Willis’in davranis ve kisilik degisikligi, düsünme, dil ve harekette bozulma semptomlari gösteren frontotemporal demans hastaligina yakalandigini duyurdu. Willis’e net bir teshis kondugu için rahatladiklarini belirten aile, frontotemporal demansin 60’li yaslardaki kisilerde sik görülen bir hastalik oldugunu söyledi.

Hastaligin günümüzde tedavisi bulunmazken, aile ilerleyen günlerde bu durumun degisebilecegi konusunda umutlu olduklarini aktardi.

"Zor Ölüm" film serisiyle taninan 68 yasindaki aktöre geçtigimiz yil mart ayinda afazi hastaligi teshisi konulmustu. Afazi hastaligi, beynin dil ve konusmadan sorumlu bölgelerinin görülen hasarlar sonucu kiside konusma bozuklugu seklinde kendini gösterdigi biliniyor.
Kaynak: İHA