90 Yasindaki Emekli Madenci, Kötü Gün Birikimini Depremzedelere Bagisladi

Sinop’ta yasayan 90 yasindaki emekli madenci Muharrem Özen, kötü günler için biriktirdigi 5 bin eurosunu afet bölgesindeki depremzedeler için bagisladi. Özen, eline geçen parayi tekrar bagislayacagini söyledi.

90 Yasindaki Emekli Madenci, Kötü Gün Birikimini Depremzedelere Bagisladi
Sinoplu Muharrem Özen (90), Almanya’da 25 yil maden isçisi olarak çalistiktan sonra emekliye ayrildi. Hastaligi nedeniyle 2020 yilinda tekrar memleketine yerlesen Özen, Kahramanmaras merkezli asrin felaketine kayitsiz kalmadi. Kötü günler için biriktirdigi 5 bin euro dövizi depremzedelere yardimda bulunmak üzere bagislayan Özen, eline geçen parayla tekrar bagista bulunacagini belirtti.



"Televizyonu açtim, kiyamet kopuyor"

Depremin yasandigi gece 90 yas dogum günü oldugunu ve aksami torunlariyla birlikte geçirdigini söyleyen Muharrem Özen, "O aksam eglendik, sonra kalktik eve geldik. Gece kalktim, saat 05.00’e geliyordu, televizyonu açtim, kiyamet kopuyor. Önce anlayamadim ne oldugunu, deprem diye bagiriyorlardi. Büyüklügünü anlayamamistim, ertesi gün hepsi meydana çikti. Orada insanlar agliyor, ben de burada agliyordum. Damadima ’Bankada 5-10 kurus param var, gidelim bunu yatiralim’ dedim. Beni götürdüler bankaya, 5 bin euro göndermeyi onayladim" diye konustu.



"Bunun gibi deprem 100 sene içinde yasanmadi"

Erzincan’daki 1939 yilindaki deprem ile Gölcük’teki 1999 yilindaki depremi de gördügünü vurgulayan Özen, "Bu deprem 1999’dan daha büyüktü. 7,6 hepsini aldi götürdü. Gölcük’te bugünkü kadar zayiat verilmedi. Daha hastanelerde yatanlar ve enkaz altindan çikacaklar da var. Erzincan depreminde de ben okula gidiyordum, onu fazla bilemiyoruz çocuktuk. Televizyon da yoktu, okulda ögretmenler anlatiyordu, sonra türküsü çikti. Fakat benim gördügüm, bunun gibi deprem 100 sene içinde yasanmadi" dedi.

Damadi Recep Yildirim, "Hepimiz bagis yapmayi düsünüyorduk, çocuklari da buradaydi. Dedi ki ’Ben bagis yapacagim, elimde ne varsa oraya gönderecegim’. Biz de yapabildigin kadar yap dedik, bankaya gittik. Orada da ’Ben buraya 5 bin euro yardim yapacagim’ dedi.

Biz istiyoruz ki yaralarimiza merhem olalim, oradaki insanlara el uzatalim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA