Deprem Bölgesi Malatya'da Çocuklara Psikososyal Destek

Kahramanmaras merkezli iki siddetli depremin ardindan Malatya’da depremden etkilenen çocuklar için kurulan psikososyal destek çadirlarinda görevli personeller etkinlikler düzenleyerek çocuklarla eglenceli vakit geçiriyor.

Deprem Bölgesi Malatya'da Çocuklara Psikososyal Destek
Malatya’nin da aralarinda bulundugu ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremin ardindan depremden etkilenen çocuklar için Aile Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi koordinasyonunda Il Müdürlügü bünyesinde sosyal çalismaci, çocuk gelisimi, sosyologlardan olusan psikososyal destek ekipleri, çadir kentlerde ve geçici konaklama merkezlerinde kurulan psikososyal destek çadirlarini resimlerle, bayraklarla süsleyen ekipler çocuklarla oyunlar oynayip, yüz boyama yapip, resim çiziyor.

Elazig Aile Sosyal Hizmetler Il Müdürlügünde görevli olarak gelen ve Malatya Kayisi Arastirma Enstitüsündeki çadir kentteki psikososyal destek çadirinda Psikolog olarak görev yapan Seda Bulut, amaçlarinin depremden en çok zarar gören çocuklara destek oldugunu belirterek, “Bakanligimiz görevlendirmesi ile gönüllü olarak arkadaslarimizla birlikte Elazig’dan Malatya’ya geldik. Burada çadir alanlarinda görevlendirdik. Öncelikli olarak çadirlarda ailelerle psikososyal destek anlaminda görüsmeler yaptik. Depremden en çok etkilenen çocuklarimizla çadir alaninda çesitli etkinlikler yapiyoruz. Oyunlar oynuyoruz, boyamalar yapiyoruz. Amacimiz çocuklarin bir nebzede olsun bu durumu daha çabuk atlatmasi” dedi.

Kaynak: İHA