Aksarayli Sanayi Ustalari Depremzedeler Için Konteyner Üretiyor

Aksaray’da depremzedelerin barinma sorununa destek olmak için kollari sivayan sanayi ustalari, depremzedeler için gece gündüz demeden konteyner üretimi yapiyor.

Aksarayli Sanayi Ustalari Depremzedeler Için Konteyner Üretiyor
Kahramanmaras merkezli 6 Subat tarihinde gerçeklesen iki büyük depremin etkileri ülke genelinde halen sürerken, Türk halki tek vücut olup depremin yaralarini sarmak için mücadele ediyor. Ülkenin her yerinde yardim seferberligi baslatilirken, Aksaray’in Eskil ilçesinde de bir grup sanayi ustasi ve kalfasi depremzedeler için konteyner üretimi yapiyor. Depremde evini kaybetmis birçok vatandas konaklamak için farkli illere giderken, deprem bölgesinde kalan vatandaslarin bu soguk havalarda barinmalari için imal edilen konteynerler yardimsever vatandaslarin katkilariyla yapilip bölgeye gönderiliyor.

Imalathanenin sahibi Hanifi Korkmaz, “Ben Aksaray ili Eskil ilçesi Celil köyünde ikamet etmekteyim. Burada üretim yerimizde su anda depremde magdur olan yurttaslarimiz, hemsehrilerimiz için konteyner üretimi yapmaktayiz. Burada amacimiz onlarin yaralarini bir nebze de olsa hafifletebilmek için su anda konteyner imalati yapmaktayiz” diye konustu.

Kaynak ustasi Murat Mutlu ise, “Millet devlet demektir. Burada milletimiz ve devletimiz için konteyner imalati yapiyoruz. Ben oraya gittim, erzak götürdüm. Orada gereken her seyi devletimiz yapiyor ama yetisemiyor. Biz de yetisemedigi için böyle bir sey yapmaya karar verdik. Simdi burada ekibimle, arkadaslarla birlikte sabaha kadar çalisma yapiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA