Gaziantep'te Dogal Gaz Arzi Çalismalari Basliyor

Bölgeyi derinden sarsan depremin etkileri sürerken Gaziantep’in dogal gaz ihtiyacinin hizla karsilanmasi adina çalisan Zorlu Enerji, BOTAS’in sehir iletim sebekesine gazi vermesinin ardindan 9 Subat itibari ile OSB bölgesinden gaz arzina basladi.



Bölgede yasanan büyük depremin ardindan güvenli dogal gaz arzi için hizla harekete geçen Zorlu Enerji, BOTAS’in hasarlari gidererek sehir iletim sebekesine gaz saglamasi sonrasi, 9 Subat’ta Gaziantep OSB’ye dogalgaz verilmeye baslandigini açikladi.

Sehirde dogal gaz arzinin hizla saglanmasi için Trakya Gaz ekiplerini bölgeye transfer eden Zorlu Enerji, Izmir IzmirGaz, Kirsehir KIRGAZ, Adapazari AGDAS ve Eskisehir Esgaz ekiplerinden aldigi destek ile çalismalarini gece gündüz sürdürüyor.

Yapilan açiklamaya göre, sehir çapinda tüm konutlarda tek tek yapilacak güvenlik kontrolleri sonrasi kademeli olarak öncelikle hastane ve firinlara saglanacak olan gaz arzinin, sebeke hatlari tamamen saglam ise 13 Subat Pazartesi günü baslatilmasi ve on iki gün içinde Gaziantep genelinin dogal gaza kavusturulmasi planlaniyor.

Meskenlerde ise öncelikle binalarin depremden sonra olusan hasar durumunun yetkililerce tespiti ve oturma izinlerinin verilmesi, sonraki adimda binalarin iç tesisatlarinin herhangi bir kaçak veya sizinti ihtimaline karsilik Zorlu Enerji ekiplerince kontrol edilmesi gerekiyor.

Gaziantep genelinde tüm mesken kontrollerinin planlamasinin yapildigi belirtilen açiklamada, oturma izni verilen binalarda ikamet eden abonelere iç tesisat kontrol gününün SMS mesajiyla bildirilecegi ve kontrol sürecinde binalarinda olmalarinin istenecegi ifade edildi. Kontroller esnasinda sahiplerine ulasilamayan meskenlerin gaz girisleri ise güvenlik sebebiyle kesilerek kapilarina bilgilendirme notu birakilacak. Oturma izni verilmeyen binalara ise dogal gaz arzi saglanmayacak.
Kaynak: İHA