Karavan Sahipleri Araçlarini Deprem Bölgesine Götürmek Istiyor

Türkiye’deki birçok karavan sahibi, depremzedelerin kullanmasi için araçlarini bölgeye götürmek istiyor. Sosyal medyada gruplasan karavan sahipleri Kizilay ile iletisime geçip bölgeye araçlarini götürmek için harekete geçti. Bazi karavan sahipleri gerekli izinler neticesinde karavanlarini bölgeye götürmeye devam ediyor. Bazi karavan sahipleri ise deprem bölgesinde karavanlarinda mutfak kurarak depremzedelere yardim ediyor.

Karavan Sahipleri Araçlarini Deprem Bölgesine Götürmek Istiyor


Merkez üssü Kahramanmaras olan ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 siddetinde yasanan depremlerin ardindan bölgeye yardim seferberligi disinda karavan sahiplerinden de destek geliyor. Sosyal medyada bu çagriyi dile getiren bazi karavan sahipleri depremzedelere yardim için bölgeye gitti. Karavanlarini ihtiyaç duyulan dönem için bölgeye götürmek isteyen karavancilar sosyal medyadan çagrida bulundu. Sosyal medya platformu Instagram’da 500 bine yakin takipçisi bulunan ’karavannnnn’, 25 bin takipçisi bulunan ’tosbiqkaravan’ ve ’kadikoykaravan’ sayfasindan yapilan çagri ve paylasimlarla bölgeye gitmek isteyen karavancilarla iletisim kuruluyor.

Sosyal medyada gruplasan karavan sahipleri Kizilay ile iletisime geçip bölgeye araçlarini götürmek için harekete geçti. Bazi karavan sahipleri gerekli izinler neticesinde karavanlarini bölgeye götürmeye devam ediyor. Bazi karavan sahipleri ise deprem bölgesinde karavanlarinda mutfak kurarak depremzedelere yardim ediyor. Ayrica sosyal medya paylasimlarinda, karavanlarini bölgeye götürmek isteyen karavan sahiplerinin gerekli izinler ile hareket etmesi konusunun alti çiziliyor.

Sosyal medyada içerik üreten karavan sayfalarindan yardimlarla ilgili paylasimlar geliyor. Bir karavan sayfasinda 180 bine yakin görüntülenen videoda konusan Ismail Tongar, "Sosyal medyada karavanlarimizi depremzedeler için götürelim çagrilari var. Bunlar çok güzel çagrilar, ama söyle bir durum var. Yollarin sikintisi ve orada sizleri karsilayacak birilerinin olmasi gerekir. Bizde bulundugumuz Kizilay subesinin sorumlusuyla iletisime geçtik. Bölgeye karavanlarini götürmek isteyenler bu yollari izlemesi gerekiyor. Karavan sahibi kisiler, oradan izin alip bu netice çerçevesinde yola çiksinlar. Aksi taktirde orada bir karmasaya neden olunabilir" dedi.



Karavan ve doga hakkinda çesitli içerikler üreten sosyal medya hesaplari ayrica bölgeye karavanlarini göndermek isteyen yardimseverlerle iletisim halinde kaliyor.
Kaynak: İHA