Dogum Yapacagi Hastane Hasar Görünce Uçakla Istanbul'a Getirildi
Malatya’da deprem sirasinda dogum yapacagi hastane hasar gören Sonay Arpaci ile esi Faruk Arpaci AFAD’a ait uçakla Istanbul’a getirildi. Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesinde dogum yapan anne ve bebeginin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.

Sonay Arpaci, Muhammed Göktug adini verdigi bebegini Basaksehir Çam ve Sakura Sehir Hastanesi’nde dünyaya getirdi. Anne ve çocugun saglik durumunun iyi oldugu ve bir süre Istanbul’da ikamet eden akrabalarinin yaninda kalacaklari ögrenildi.
"Bebegimiz de çok sükür saglikli"
Yasadiklari süreci anlatan Faruk Arpaci, "Pazartesi günü deprem sabahi bizim planlanmis bir sekilde sezaryenimiz vardi doktorumuz o sekilde öngörmüstü. Hazirliklarimizi yapip sabah dogumu beklerken gecesinde 04.30 gibi depremle uyandik. Can havliyle disari çiktik hazirliklarimizi alamadan. Hava sartlari nedeniyle 2 gün aracimizda kaldik. Hastanemizde agir hasar almisti. Depremin üçüncü günü Mardin’e seyahat etmek durumunda kaldik. Mardin’e giderken Elazig’da mola verdigimiz sirada AFAD için yetkililerimizin gönderdikleri uçaklarin dönüste depremzedeleri aldigini ögrendik. Bir gün de Elazig havalimaninda kaldik. Çarsamba günü oradan kalkan uçakla hastaneye geldik, biz öncesinde bilgilendirmistik hastanemiz bizi iyi bir sekilde karsiladi. Aksam 22.30 civarinda da çocugumuzu kucagimiza aldik. Annemiz de bebegimiz de çok sükür saglikli. Bu süreçte buradaki akrabalarimiz bizi misafir edecekler çocugumuz biraz daha toparlayana kadar bir müddet burada kalmayi düsünüyoruz” dedi.
Dogum geciktigi için endiselendigini belirten anne Sonay Arpaci ise, "Zaten Pazartesi için bir sezaryen hazirligimiz vardi. Gece saat 04.30’da depremle sarsildik. Sezaryenimiz gecikmis oldu. Agir kis sartlari açlik vesaire de olunca bizi baya zorladi. Endiselerimiz oldu, bebek saglikli mi nasil olacak sonuçta sezaryenin gecikmis olmasi bizi etkileyecek mi diye. Bu sekilde olumsuz düsüncelerimiz oldu ama buna da çok sükür Elazig aktarmali olarak buraya ulastik hastanede de sag olsunlar bize yardimci oldular. Allah razi olsun herkesten. Insallah bizim gibi zor durumda olanlar da buralara ulasarak rahatlarlar” dedi.
