Depremin Merkez Üssü Pazarcik'ta Arama-Kurtarma Faaliyetleri Tamamlandi

Depremin merkez üssü Pazarcik’a koordinasyondan sorumlu vali olarak atanan Kirikkale Valisi Bülent Tekbiyikoglu, Pazarcik bölgesinde arama kurtarma çalismalarinin tamamlandigini duyurdu.

Depremin Merkez Üssü Pazarcik'ta Arama-Kurtarma Faaliyetleri Tamamlandi


6 Subat sabah saat 04.17’de 7,7 büyüklügünde meydana gelen depremin merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde depremin ilk anindan su ana kadar 872 enkazda 582 arama-kurtarma personeli, AFAD, sivil toplum örgütleriyle hummali çalisma gerçeklestirildi.

16 ekip halinde 872 enkaza müdahale edildi. Ihbarlar üzerine canli varligi tespit edilen enkazlardan 41 kisi sag olarak kurtarilirken, depremden dolayi 379 kisi yaralandi, 413 kisi hayatini kaybetti. Pazarcik Afet Koordinasyon Merkezi’ne sorumlu vali olarak atanan Kirikkale Valisi Bülent Tekbiyikoglu, Pazarcik Kaymakamligi’nda yaptigi açiklamada, bölgede arama kurtarma çalismalarinin tamamlandigini duyurdu.

Vali Tekbiyikoglu, açiklamasinda sunlari kaydetti:

“Su an itibariyla enkazlarimizdaki arama-kurtarma çalismalarimizi nihayetlendirmis bulunuyoruz. Bu çalismalarimiz burada bitmis degil sadece arama-kurtarma çalismalarimizi tamamladik. Bu 872 enkazdan canli ihbari gelen, içerisinde canli varligi tespit edilen bütün enkazlara müdahale ettik ve bunlarin içerisinden 41 vatandasimizi canli olarak kurtardik. 379 vatandasimiz ise bu afetten yaralandi. Maalesef 413 vatandasimizi ise bu büyük afette kaybetmis bulunmaktayiz. Basta aziz milletimize geçmis olsun demek istiyorum. Afette yakinlarini kaybeden bas sagligi söylemek istiyorum. Yogun çalismalarimiz devam ediyor. Bine yakin personelimiz var. Burada arama-kurtarma çalismalarindan sonra vatandaslarimizin barinma ihtiyaçlari, sosyal yardim ihtiyaçlariyla ilgili çalismalar devam edecek.”

Ilçeye 2 bin çadirin kuruldugunun bilgisini veren Tekbiyikoglu, “8 tane çadirkent olusturduk. Yaklasik 25 bin kisiye günlük sicak yemek vermekteyiz. Pazarcik ilçesinin 74 tane kirsal mahallesi, 10 tane merkez mahallesi 74 tane de baglisi bulunmakta. Tüm mahallerimize, kirsal mahallerimize ve bunlarin baglilarina ulasmis durumdayiz. Hepsine sosyal yardim gida maddesi ve giyim maddelerini ulastirmis durumdayiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA