Çay Ocagi Isletmecisi Günlük Kazancini Depremzedelere Bagisladi

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki bir çay ocagi isletmecisi bir günlük kazancini depremzedelere bagisladi.

Çay Ocagi Isletmecisi Günlük Kazancini Depremzedelere Bagisladi
Kahramanmaras merkezli birçok ilde yikima neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki 2 siddetli depremin ardindan afet bölgesine tüm Türkiye’den yardim yagarken, Bitlis’in Ahlat ilçesindeki bir çay ocagi isletmecisi de günlük kazancini depremzedelere bagislama karari aldi. Ilçenin Selçuklu Mahallesi’nde bulunan çay ocagi isletmecisi Yavuz Yazici, sabah saatlerinde is yerinin camina astigi yaziyla bugünlük gelirini depremzedeler için bagislayacagini belirtti.

Yazici, günlük cirosunu depremzedeler için kullanilmak üzere AFAD’a bagislayacagini söyledi.

Uygulamadan memnun olan vatandaslar ise çay içtikten sonra kasa önüne birakilan seffaf siseye para atarak bu kampanyaya destek verdi.

Düzenledigi kampanya hakkinda gazetecilere açiklama yapan çay ocagi isletmecisi Yavuz Yazici, “Ahlatli bir esnaf olarak kahvemin bugünkü gelirini depremzedelere ulasmak adina böyle bir girisimde bulunduk. Tamamen bugünkü gelirimi AFAD’a bagista bulunacagim. Benimle birlikte bazi esnaf kardeslerimiz ve sivil toplum kuruluslari da çalisma yapiyor. Allah yardimcimiz olsun. Devletimiz tüm imkanlariyla sahadadir. Ayrica bu sesime Ahlatli hemsehrilerimiz büyük bir ilgi gösterdi. Normalden 4 kat fazla bir yogunluk yasadik. Burada gaye çay içmekten ziyade destek olmaktir. Bazi vatandaslarimiz çay içmedigi halde destekte bulunuyor. Insallah en kisa sürede toplanan yardimlari yerine ulastiracagiz” dedi.

Depremden sonra yakinlarinin destegi ile Ahlat’a gelen depremzede Mehmet Tutal ise “Depreme Adiyaman’da yakalandim. Kolay degil, gerçekten çok zor bir durum. Allah kimseye yasatmasin. Ahlatli akrabalarimizin yardimiyla buraya geldik. Su an durumumuz iyi” diye konustu.

Kaynak: İHA