Asrin Felaketinde Kastamonulu Kadinlar, Polar Mont Dikimine Basladi
Yesilay Kastamonu Subesi ile Kastamonu Sanat Isleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadin Kooperatifi üyeleri, asrin felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrasinda bölgeye gönderilmek üzere polar mont dikimine basladi.

"Ürettigimiz polar montlari deprem bölgesine gönderecegiz"
Depremde hayatlarini kaybedenlere bassagligi dileyen Yesilay Kastamonu Sube Baskani Izzet Serhat Köylü, afet döneminde herkesin elinden geldigince bir seyler yapmaya çalistigina dikkati çekerek, "Bünyemizde bulunan terzilik atölyesini degerlendirmek için kadin kooperatifi ile irtibata geçtik. Hemen polar mont üretimine basladik. Daha önce de gönüllülerimiz için ayirdigimiz polar, yagmurluk ve fanila olarak kullanilabilecek tisörtlerimizi bölgeye gönderdik. Gastronomi atölyemiz de var. Insallah ilerleyen günlerde kadin kooperatifimizle gida üreterek deprem bölgesine gönderecegiz" diye konustu.
"Gida olarak da yaptigimiz ürünleri deprem bölgesine gönderecegiz"
Kooperatif Baskani Serpil Durgut ise, "Kooperatifimiz olarak ülkece yasadigimiz bu zor günlerin üzüntüsünü yasiyoruz. Bir kadin kooperatifi olarak kendi çabalarimizla bir seyler yapmaya çalistik, yardim topladik. Bu yardimlari gerekli yerlere ilettik. Fakat Yesilay’in bizlere ulasmasiyla ve kendi atölyelerinde bizlerle is birligi yaparak polar dikerek deprem bölgesine gönderelim, en azindan çalisanlarimizin hem de orada magdur kardeslerimizin kullanimlarini saglamak açisindan denilen bu güzel teklife kayitsiz kalamadik. Bizler de hemen bugün gelen malzemelerle birlikte Yesilay’in atölyesinde polar dikimine basladik. Bunu insallah gida olarak da devam ettirecegiz. Çok üzgünüz ama üzgün olarak da bu felakete hiçbir sekilde anlam verilemiyor, sözün bittigi yerdeyiz" seklinde konustu.
"Yesilay’in is birligi teklifine kayitsiz kalamadik"
Felaketin üzüntüsünü içlerinde yasadiklarini belirten Kooperatif Baskan Yardimcisi mine Telli, "Kendi çabalarimizla bir seyler yapmaya çalistik, yardim topladik ve gerekli yerlere ulastirdik. Yesilay’in, ’Is birligi yaparak polar montlar dikelim, gönderelim’ seklindeki teklifine kayitsiz kalamazdik. Magdur kardeslerimiz için bir araya geldik ve burada polar mont dikimine basladik" ifadelerini kullandi.
