Aksaray'da Depremden Etkilenen Agir Hasarli 5 Katli Bina Tahliye Edildi

Aksaray’da 5 katli bina Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerden sonra çatlaklarin olusmasi nedeniyle belediye tarafindan agir hasarli bulundu. Bina valilik tarafindan güvenlik gerekçesi ve incelemek üzere tahliye edildi.

Aksaray'da Depremden Etkilenen Agir Hasarli 5 Katli Bina Tahliye Edildi
Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaras merkezli meydana gelen 2 büyük deprem bir çok ilde hissedildi. Depremi hisseden illerden biri olan Aksaray’da Cumhuriyet Bulvari üzerinde bulunan 5 katli Selale Apartmaninda çatlaklar olustu. Binada oturan bir ev sahibinin durumu belediyeye bildirmesi üzerine adrese ekip sevk edildi. Belediye ekipleri binada yaptigi inceleme sonucunda agir hasarli raporu düzenledi.

Bunun üzerine valilik kararinca binayi tahliye karari alindi. Il Emniyet Müdürlügüne bagli polis ve Il Jandarma Komutanligina bagli jandarma ekipleri binada tahliye islemlerini baslatti. 12 dairenin bulundugu 5 katli binada tüm daireler bir bir tahliye edilirken polis ekiplerince çevrede güvenlik önlemleri alindi. Binaya girise izin verilmezken binanin dis cephesinde de çatlakliklar ve deformeler olustu. Binanin uzmanlarca incelenecegi ve inceleme sonuna kadar binaya giris çikislarin yasaklandigi ögrenildi.
Kaynak: İHA