Türkiye'de 5 Milyon Ögrenciye Ücretsiz Yemek Dagitilacak

Edirne’de okul öncesi egitim gören çocuklara ücretsiz verilecek yemekler, meslek lisesi ögrencilerinin ellerinden yapilacak.

Türkiye'de 5 Milyon Ögrenciye Ücretsiz Yemek Dagitilacak


Edirne Il Milli Egitim Müdürü Dr. Önder Arpaci, yariyil tatili sonrasi 6 Subat 2023 Pazartesi baslayacak ikinci dönem öncesi Milli Egitim Bakanligi tarafindan baslatilan projelerin Edirne’deki uygulamalari ile ilgili açiklamalarda bulundu. Edirne Serhat Borsa Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen toplantiya Il Milli Egitim Müdür Yardimcilari Cemal Turan, Müzekka Bayrak ve Nail Yilmaz ile Okul Müdürü Ali Sakarya katildi.

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’in, 6 Subat itibariyle okul öncesi egitimdeki tüm çocuklara ücretsiz yemek verilecegini açiklamasinin ardindan çalismalar basladi.

Edirne Il Milli Egitim Müdürü Dr. Önder Arpaci, düzenledigi toplantida sehirde okul öncesi egitimdeki çocuklarin yemeklerini ögretmenlerin gözetiminde lise ögrencilerinin hazirlayacagini duyurdu.

"Edirne’de 16 bin 544 ögrenciye ücretsiz yemek verilecek"

Edirne’de okul öncesi egitimdeki ögrencilerin yemeklerini Serhat Borsa Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerinin yapacagini söyleyen Il Milli Egitim Müdürü Dr. Önder Arpaci, yardimcilari ve yöneticiler ile birlikte üretim yapilacak okulun tesislerinde incelemelerde bulundu. Ücretsiz yemek uygulamasina iliskin çalismalarin basladigini belirten Arpaci, döner sermaye çerçevesinde kentteki ana siniflarinin ihtiyaçlarinin karsilanacagini ifade etti.

Milli Egitim Bakanligi tarafindan tüm Türkiye’de 5 milyon ögrenciye ücretsiz yemek dagitimi hedefinin önemli bir hizmet oldugunu vurgulayan Arpaci, bu çerçevede Edirne’de ücretsiz yemek hizmetinden 16 bin 544 ögrencinin faydalanacagini aktardi.

Milli Egitim Bakanligi tarafindan Edirne’de birinci dönem 5 bin 974 ögrenciye yemek dagitildigini söyleyen Arpaci, "154’ü okul öncesi, 4 bin 826’si tasimali, 994’ü pansiyonda yararlandi. Ayrica Edirne Valiligi tarafindan dezavantajli okullarimizda bulunan ilkokul ve ortaokullarda da toplam 2 bin 233 ögrencimiz ücretsiz yemekten yararlandi. Ikinci dönem 6 Subat’tan itibaren 16 bin 544 ögrencimize ücretsiz yemek dagitilacak" dedi.



"Mesleki egitim çerçevesindeki çirak ve kalfa sayisi artti"

Edirne’de mesleki egitim çerçevesinde egitim gören çirak ve kalfa sayisinin 1 yilda yüzde 131 arttigini söyleyen Il Milli Egitim Müdürü Önder Arpaci, "2021 yilinda Edirne’de meslek egitim merkezimizde 284 ögrencimiz vardi. 2022 yilinda bu oran 657’ye çikti. Oransal olarak baktigimizda yüzde 131 oraninda arttigini görüyoruz. Bunun yaninda ustalik ve telafi egitim programlari da var, 2022’de 1137 kisi ustalik ve telafi egitimini tamamladi. Bu da bizim mesleki egitime verdigimiz önemin göstergesidir" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA