Manisa Toplum Ruh Sagligi Merkezi Büyümeye Devam Ediyor
Manisa’da 2011 yilindan bu yana hizmet veren Toplum Ruh Sagligi Merkezinde hasta sayisinin yükselmesi ve fiziki olarak yetersiz kalmasi nedeniyle ikinci kat ek hizmet ünitesi hayirsever Ali Çekin’in katkilari ile hizmete açildi.

Toplum Ruh Sagligi Merkezinin isleyisi ve yapilan çalismalar hakkinda bilgi veren Manisa Il Saglik Müdürü Dr. Erol Karaca, "Merkeze basvuran kisiler biyopsikososyal açidan degerlendirilerek bütüncül bir tedavi yaklasimi ile ele alinmakta. Toplum Ruh Sagligi Merkezinde psikiyatri uzmani doktor, psikolog, hemsire, sosyal hizmet uzmani, ergoterapist görev yaparken; kisiye özel tedavi plani düzenlenmekte ve ev ziyaretleri gerçeklestirilmekte. Halk Egitim Merkezinden görevlendirilen resim, spor ve geleneksel el sanatlari alanindaki usta ögreticiler ve ergoterapist esliginde rehabilitasyon çalismalari devam etmektedir. Düzenli takip ve bütüncül tedavi yaklasimi sayesinde agir ruhsal bozuklugu olan hastalarin hastaneye yatislari azalmakta, toplum içerisinde tedavi edilebilmeleri ve topluma uyumlari saglanmaktadir. Halkimiza daha iyi hizmet verebilmek adina yürütülen bu çalismanin ilimiz için hayirli ugurlu olmasini dileriz" dedi.
Ek hizmet ünitesinin açilisini; Manisa Il Saglik Müdürü Dr. Erol Karaca, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Baskani Uzm. Dr. F. Neslim Yagli, Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Dr. Hüseyin Yarali, Manisa Ruh Sagligi ve Hastaliklari Hastanesi Bashekimi Uzm. Dr. Cengiz Cengisiz, hayirsever Ali Çekin ve beraberindeki saglik çalisanlariyla birlikte yapti.
