Bayburt'ta Okul Öncesi Ögrencilerin Tamamina Ücretsiz Yemek Destegi

Milli Egitim Bakanliginin kararlilikla sürdürdügü egitime sosyal destek politikasi ile 6 Ocak’tan itibaren 5 milyon ögrenciye ücretsiz yemek hizmeti verilmesi planlanirken Bayburt’ta Il Milli Egitim Müdürlügünün yaptigi hazirliklar ilk dönem 3600 ögrenciye verilen yemek desteginin 6500 ögrenciye ulastirilmasi hedefleniyor.

Il Milli Egitim Müdürlügünden alinan bilgiye göre okul öncesindeki 1302 ögrencinin tamami, tasimali egitim çerçevesindeki 4397 ögrencinin tamami ve pansiyonlarda kalan 812 ögrenci ile toplamda 6511 ögrenciye ücretsiz yemek destegi verilecegi aktarildi.

“Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bayburt Ögretmenevi ve pansiyonlu okullarla isbirligi”

Il Milli Egitim Müdürlügü, uygulama çerçevesinde tasimali egitim gören ögrencilere verilecek sicak öglen yemegine dair Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Bayburt Ögretmenevi ve pansiyonlu okullarla is birligi protokolü imzaladi.

Isbirligi protokolünün imzalandigi törende açiklama yapan Il Millî Egitim Müdürü Rahmi Güney, “Bakanligimiz, ögrencilerin egitime erisimini artirmak için sürdürdügü sosyal politikalara bir yenisini daha ekledi. Biz de ilimizdeki ana sinifi ve anaokulu ögrencilerimizin tamamina ücretsiz yemek destegi sunmak için haziriz. Yaptigimiz protokoller geregi okullarimizin mutfaginda pisirilen yemekler, ilk dönem oldugu gibi bu dönem de hem merkezdeki hem de köy okullarimizdaki tasimali egitim gören ögrencilerimize ulastirilacaktir. Böylece hem tasimali ögrencilerimizin hem de okul öncesi ögrencilerimizin tamamina velilerimizin onayiyla ücretsiz yemek hizmeti vermis olacagiz.” dedi.

Her iki ögrenciden biri ücretsiz yemek yiyebilecek

Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, yariyil tatilinde bütün hazirliklarini ve planlamalarini tamamladiklarini belirterek “Ilk dönem 3600 ögrencimize verdigimiz yemek destegini %80 artirarak 6511 ögrencimizi ücretsiz yemek hizmetinden yararlandirmayi hedefliyoruz. Demek oluyor ki her iki ögrencimizden biri ücretsiz yemek yiyebilecek. Bu durum, ögrencilerimizi de bizleri de mutlu ediyor. Bugün yaptigimiz anlasmanin basta ögrencilerimiz olmak üzere herkese hayirli olmasini dilerim.” ifadelerine yer verdi.

Imzalanan protokol geregi tasimali egitim hizmetinden yararlanan merkezi okullarin öglen yemegi Ögretmenevi ve ASO tarafindan, köy okullarinin öglen yemegi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafindan, pansiyonlu okullarin yemegi ise kendi yemekhanelerinde hazirlanacaktir.
Kaynak: İHA