Mersin'de Mevsimin Ilk Kari Yagdi, Yörükler Göçe Basladi

İçel’de mevsimin ilk kari yagdi, Toroslar beyaza büründü. Yörükler hayvanlarini asagilara dogru götürmeye baslarken, kar yagmasiyla birlikte İçel Erdemli-Karaman Ayranci arasinda ulasimi saglayan yol ise trafige kapatildi.

Mersin'de Mevsimin Ilk Kari Yagdi, Yörükler Göçe Basladi
Meteoroloji’nin uyardigi yagisli hava etkisine İçel de girdi. Kent ve ilçe merkezlerinde kuvvetli yagmur sabaha kadar sürdü. Erdemli ilçesine bagli Toros Mahallesi sinirlari basta olmak üzere bin 500 rakim üzerindeki bir çok bölge de kar etkisini gösterdi. Mevsimin ilk yagisi yogun olunca kisin trafige kapali tutulan İçel Erdemli- Karaman Ayranci karayolu trafige kapatildi. Karayollari ekipleri bir çok noktaya da uyari levhasi asti. Kar yagisinin yogun oldugu bölgede jandarma ekipleri ise vatandaslari yolun kapanmasiyla ilgili uyardi. Bölgede hayvancilikla ugrasan aileler de sürülerini asagiya dogru götürmeye basladi.

Kar yagmasi ile birlikte bölgeye giden vatandaslardan Mehmet Bulut, "Mevsimin ilk kari yagdi. Bulundugumuz yer Erdemli-Ayranci yolu kapandi. Geçen yila göre bu sene erken kar yagisi oldu" dedi.

Hayvanlarini kar yagisinin olmadigi bölgeye götüren yörüklerden Fatma Balcioglu, "Aksam biraz kar yagdi, safaktan sonra biraz daha kar yagdi. Bizde kar yaginca asagi dogru göçe basladik" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA