Karsiyaka Sahili'ne Su Sporlari Merkezi Yapilacak

Basiskele Karsiyaka Sahili’nde Yelken ve deniz küregi sporlari için planlanan su sporlari merkezi için ihale gerçeklestirildi.

Karsiyaka Sahili'ne Su Sporlari Merkezi Yapilacak
Spor yapmaya elverisli mekanlari olusturma çabasini sürdüren Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Basiskele Karsiyaka Sahili’ne su sporlari tesisi yapma çalismalarini baslatti. Büyüksehir tarafindan hazirlanan projenin yapim ihalesi gerçeklestirildi.

Elektronik yöntemle yapilan ihaleye 5 firma teklif verdi. En düsük teklif 28 milyon 557 bin 727 TL olurken en yüksek teklif ise 49 milyon 300 bin TL oldu. Teklifler komisyon tarafindan degerlendirilecek. Projesi Yapi Kontrol Dairesi Baskanligi-Etüt ve Proje Sube Müdürlügü tarafindan hazirlanan su sporlari tesisinin Karsiyaka Sahili’ne yapilmasi planlandi. Yelken ve deniz küregi sporlari için planlanan su sporlari merkezi toplam 2 bin 129 metrekare alan içerisinde yapilacak. Sporcularin egitim antrenman ve antreman sonrasi kullanim alanlari içeren projede; idari birimler, sosyal alanlar, yelken ve kayik depolama alanlari da yar alacak. Tesisin 150 takvim gününde bitirilmesi planlandi. Çalismalara sözlesmelerin imzalanmasindan 10 gün sonra yer teslimi yapilarak baslanacak.
Kaynak: İHA