Karaman POMEM'de 373 Polis Adayi Mezun Oldu

Karaman Polis Meslek Egitim Merkezi’nden (POMEM) mezun olan 373 polis adayi için tören düzenlendi.

Karaman POMEM'de 373 Polis Adayi Mezun Oldu
Merkez spor salonunda düzenlenen program, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Ardindan dönem birincisi Abdülkadir Hatipoglu, yas kütügüne dönem plaketini çakti. Törende konusan Karaman POMEM Müdürü Aydin Karan, "Bugün burada Cumhuriyetimizin 100. Yilinda Karaman Polis Meslek Egitim Müdürlügümüzde egitim-ögretim gören ve egitimlerini basariyla tamamlayan 373 ögrencimizin, teskilatimiz ve vatandasimizin hizmetine hazir hale getirmenin gurur ve mutlulugunu yasamaktayiz. Emniyet teskilati demokratik ve güçlü toplum, güçlü devlet modelini olusturma yolunda yasalarla kendisine verilen görevleri yüksek bir özveriyle ve kararlilikla yerine getirmeye çalismaktadir. Emniyet Genel Müdürlügü Cumhuriyetimizin 100. Yilinda çagdas, bilimsel yöntem ve teknolojik imkanlarin destegiyle, ülkemizin yarinlarina damga vuracak, egitim politikalari ve stratejileriyle, çagdas, bilimsel ve teknolojik projeler üreten bir merkez haline gelmistir" diye konustu.



“Bu yuva Gaffar Okan’larin, Fethi Sekin’lerin ve nice önden giden asil ruhlarin teskilatidir”

Karaman Valisi Hüseyin Engin Sariibrahim de yaptigi konusmada, "Meslege baslayacaginiz bu günde hayatinizda yeni bir sayfa açilirken, sizler ve polis teskilatimiz, milletimizin birliginin, esenliginin, devletimizin bekasinin, toplumsal barisimizin teminatidir“ dedi.

Sariinrahim, mesakkatli oldugu kadar zor da olan bu görevin büyük fedakarliklar istedigini belirterek, “Ama siz genç ve asil ruhlarin her daim milletimizin hizmetinde olacagindan, hukukun ve hakkin yaninda olup, evvelden gidenlere layik olacaginizdan eminiz. Sizlerden hukuka sonsuz bir baglilikla vatandaslarimiza karsi sefkat ve merhamet beklerken, suça ve suçluya karsi kararli ve yilmaz bir durus beklemekteyiz. Çünkü sizler gücünüzü adaletten, hukuktan, haktan, vicdandan ve en nihayetinde bu aziz milletten aldiniz alacaksiniz. Çünkü bu yuva Gaffar Okan’larin, Fethi Sekin’lerin, Ahmet Çamur’larin, Ahmet ve Mehmet Oruç kardeslerin ve nice önden giden asil ruhlarin teskilatidir. Bugünden sonra sizler vazifesi basinda sehit olmus meslektaslarinizi temsil ediyorsunuz. Onlarin her sartta ’vatan sag olsun’ diyen anne babalarinin bir evladi da siz oluyorsunuz" ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan dereceye giren ilk 3 ögrenciye Vali Hüseyin Engin Sariibrahim tarafindan basari belgesi ve plaket verilmesinin ardindan dua edildi. Daha sonra yemin ederek kep atan polis adaylari mezun olmalarinin sevincini birbirlerine ve ailelerine sarilarak kutladi.

Törene, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sariibrahim’in yani sira Belediye Baskani Savas Kalayci, Il Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumus, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Murat Alkan, Polis Meslek Egitim Merkezi Müdürü Aydin Karan, daire müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ile mezun olan polislerin aileleri ve yakinlari katildi.

Kaynak: İHA