Doç. Dr. Mehmet Yalçin Yilmaz Açiklamasi 'DPÜ'nün Uluslararasi Ögrenci Potansiyeli Çok Yüksek'

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Egitim Fakültesinde "Küresellesme ve Türkçe" konulu konferansa katilan Istanbul Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Yalçin Yilmaz, DPÜ’nün uluslararasi ögrenci potansiyelinin çok yüksek oldugunu ifade etti.

Doç. Dr. Mehmet Yalçin Yilmaz Açiklamasi 'DPÜ'nün Uluslararasi Ögrenci Potansiyeli Çok Yüksek'
DPÜ hakkinda görüslerini açiklayan Mehmet Yalçin Yilmaz, "Degerli bilim insani Rektör Prof. Dr. Süleyman Kiziltoprak’in üniversiteyle ilgili bilgilendirmesi ve gelecek vizyonu etkileyiciydi. Bogaziçi Üniversitesi mezunu Rektör Kiziltoprak, özellikle Türk dünyasina vakif. TIKA’da saha tecrübesi olan tarih, edebiyat, estetik, kamu diplomasisi gibi birçok sahada yetkin bir entelektüel olan Rektör Kiziltoprak, Kütahya’ya gittigim aksam ögrencilere sinema bileti almis ve onlari sehit ögretmen Aybüke filmine götürmüstü" dedi.



“Yurt sorunu olmayan devasa kampüsün spor ve sanat imkanlari cezbedici”

DPÜ’nün yurt sorunu olmayan devasa kampüsünün spor ve sanat imkanlarinin cezbedici oldugunu söyleyen Doç. Dr. Yilmaz, "Dumlupinar Üniversitesi’nde 45 bin ögrenci mevcut. 1 enstitü, 11 fakülte ve 14 yüksekokul var. 1992’de kurulan 32 yasindaki üniversitenin özellikle 15 Temmuz tasfiyelerinden sonra ögretim üyesi kalitesi artmis durumda. Üniversitenin uluslararasi ögrenci potansiyeli çok yüksek. Yurt sorunu olmayan bu devasa kampüsün spor ve sanat imkanlari cezbedici. Güzel sanatlar ve egitim fakültesi etkileyici. Ancak her mekan insanla degerleniyor. Dumlupinar’da tanidigim çaliskan, donanimli, bu ülkenin gelecegine inanan ögretim üyeleri ülkemiz adina umut vericiydi” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA