Bayburt'ta Zehir Tacirlerine Geçit Yok

Bayburt Il Jandarma Komutanligi Istanbul-Bayburt baglantili zehir tacirlerine yönelik yaptigi operasyonda esrar, metamfetamin, hassas terazi, esrar ögütücüsü, ruhsatsiz tabanca ve kaçak sigara ele geçirdi. 8 ev, 1 isyeri ve 4 araçta aramalar gerçeklestirilen operasyonda 3 süpheli tutuklanirken, 2 süpheli ise adli kontrol sarti ile serbest birakildi.

Bayburt'ta Zehir Tacirlerine Geçit Yok
Bayburt Cumhuriyet Bassavciligi’nca uyusturucu madde imal ticaretine yönelik yürütülen sorusturma kapsaminda Bayburt Il Jandarma Komutanligi’nca yapilan çalismalar ile Bayburt ve Istanbul’da baglantili uyusturucu madde ticareti yapildigi, süphelilerin kendilerini arayan sahislari alicilar ile bulusturduklari ve bir is yerinde uyusturucu madde satisinin yapildigi tespit edildi.

Bayburt Il Jandarma Komutanligi’nca görevlendirilen bir ekip ile Istanbul Ili, Pendik Ilçesinde süpheli sahislari takibe aldi. Bayburt ve Istanbul’da 5 süpheliye ait 8 ev, 1 is yeri ve 4 araçta gerçeklestirilen es zamanli operasyon sonucunda; 31 gram kubar esrar, 2 gram metamfetamin, 1 adet uyusturucu tartiminda kullanilan hassas terazi, 2 adet esrar ögütücüsü, 2 adet ruhsatsiz tabanca, 6 adet cep telefonu, suçtan elde edildigi degerlendirilen 50 bin lira para, 25 bin adet kaçak sigara ve çok sayida uyusturucu madde imal ticaretine yönelik oldugu degerlendirilen malzeme ele geçirildi.

Yapilan operasyon sonucu yakalanan 5 süpheli gözaltina alinirken, 3 süpheli tutuklanarak cezaevine konuldu. 2 süpheli ise adli kontrol sarti ile serbest birakildi.
Kaynak: İHA