Baskan Gürbüz Açiklamasi '38 Bin Konutun Incelemesi Devam Ediyor'

Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz, hasarsiz ve az hasarli binalardaki incelemelerin devam ettigini söyleyerek, bu binalarda ki tadilati ise ücretsiz yaptiklarini belirtti.

Baskan Gürbüz Açiklamasi '38 Bin Konutun Incelemesi Devam Ediyor'
Elbistan Belediyesi ve Birlesmis Milletler ortakliginda yürütülen protokol çerçevesinde hasarsiz veya az hasarli yaklasik 38 bin konutta denetimler baslatilmisti.

Baskan Gürbüz, 6 Subat tarihinden bugüne kadar AFAD verilerine göre yaklasik 60 bin artçi depremin meydana geldigini, bu durumun ise bazi az hasarli binalarda degisim olabilecegini vurguladi.

Bu amaçla baslatilan çalismalar hakkinda bilgiler veren Baskan Gürbüz, “Elbistan Belediyesi ve Birlesmis Milletler arasinda yapilan bir protokol geregi Elbistan’da az hasarli ya da hasarsiz yaklasik 38.000 konutumuzda incelemeler yaptiriyoruz. Yaklasik 3 aydir süren bu incelemelerde de sona geldik sayilir. Depremden sonra yaklasik 60.000 artçi sok oldu. Yani vatandaslarimizin hafif hasarli konutlari orta hasarliya, orta hasarlilar agir hasarliya döndü. Dolayisiyla yapi güvenligi bizim için son derece önemli çünkü vatandasimizin sagligi ve gelecegini önemsiyoruz, onlarin saglikli evlerde yasamasi için mücadele ediyoruz” dedi.

‘Inceleme için daire basi 10 bin lira rakam çikiyordu’ diyen Baskan Gürbüz, “Imzalamis oldugumuz protokol ile bu çalismalarin maliyeti 325 milyon gibi bir rakama tekabül ediyor. Yani her daire hasar tespit durumunu yeniden gözden geçirmeyi yaptirmak istese yaklasik 10 bin TL gibi bir rakama tekabül ediyor. Biz Elbistan Belediyesi ve Dünya Bankasi ile onlarin fon saglayicilariyla beraber bunu vatandaslarimiza ücretsiz olarak yapiyoruz” diye konustu.

‘Konutlari ücretsiz tamir ediyoruz’

Hasarli konutlari ücretsiz olarak tamiratini yaptiklarini ifade eden Baskan Gürbüz, “Tabii bu çalismalar sadece binalarin röntgeninin çekilmesi ya da teknik anlamda incelenmesini kapsamiyor. Ayni zamanda dar gelirli vatandaslarimizin konutlarindaki hasarlari, Dünya Bankasi ve fon saglayicilarindan almis oldugumuz bedellerle ücretsiz olarak yapiyoruz. Bugün içerisinde bulundugumuz daire belediyemiz ve firmamiz tarafindan tespit edilen ve ücretsiz olarak güçlendirilen bir daire. Bu vesileyle de hem Birlesmis Milletler araciligiyla bize fon saglayan kuruluslara huzurlarinizda çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA