Uzman Hekimler Bursa'da Bir Araya Geldi

Medicana Bursa Hastanesi’nin düzenledigi ‘Bursa 4 K (1 Konu 3 Konuk)’ adli programda ortopedi ve travmatoloji alaninda uzman hekimler bir araya geldi.

Uzman Hekimler Bursa'da Bir Araya Geldi
Medicana Bursa Hastanesi’nin düzenledigi ‘Bursa 4 K (1 Konu 3 Konuk)’ adli programa Bursa’daki ortopedi ve travmatoloji alaninda uzman hekimler yogun ilgi gösterdi. Prof. Dr. Namik Sahin’in moderatörlügündeki programa Eskisehir, Afyonkarahisar, Çanakkale, Izmir ve Balikesir gibi illerden doktorlar katildi.

Bursa’da bu ise gönül vermis, sadece bu isle ilgilenen her kurumdan duayen isimlerin bir arada oldugu ortak bir konsey gerçeklestirdiklerini belirten Prof. Dr. Yüksel Özkan, "Bu vesileyle omuz artroplastisinde güncel yaklasimlar hakkinda bilgi paylasimi ve güncel bilginin aktarimi seklinde bir güncelleme toplantisi oldu. Bu sayede hastaya olan hizmetlerin daha iyi bir noktaya gelmesini hedefliyoruz. Kanser genel bir konsept. Biz bugün nadir bir kanser türünü, tüm kanserlerin yüzde 1’ini içeren bir kanser türünü ele aldik. Bu kanserde erken belirtiyi söylemek çok mümkün degil. Ama vatandaslarimizin vücudunun herhangi bir yerinde normal olmayan, giderek büyüyen bir sislik var ise mutlaka hekime basvurmalari gerekir. Bu vesile ile genel kanser konusunda da bir sey söylemek istiyorum. Kanser ve mücadele bireysel ve toplumsal bir konu. O yüzden birey olarak hepimizin görevleri var. Saglikli beslenme ve egzersizi günlük hayatimiza sokarak çok büyük bir adim atmis olacagiz. Kadin ve erkek bireylerde kendisini ilgilendiren kanser türlerini ögrenip, erken tarama yöntemlerini zamaninda uygularsa kanserden ciddi oranda korunmak mümkün" ifadelerini kullandi.

Bursa sehrinin bu tümörler ile ilgili tip alaninda tecrübeli ve iyi hizmet veren, bilgiye sahip donanimli bir sehir oldugunu söyleyen Medicana Bursa Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Doç. Dr. Gökhan Cansabuncu ise, "Bizler burada hastalari tartismak, konsey olusturmak ve onlara en iyi hizmeti bütün meslektaslarimla devlet hastanesi, özel sektör ve üniversite birlikte sonuçlara vararak sunabilmek için bir araya geldik. Bursa’da tabii ki yillardir konseyler var. Ama bu kadar genis kapsamlisi ilk defa oluyor. Çok degerli hocalarimiz var. Onlarla birlikte bu olgulari tartisacagiz. Hastalar adina karar verirken hepimizin görüsünün olmasi basariya giden en önemli seydir. Ters omuz protezinde güncel yaklasimlari ele aldik. Omuz hareketlerini çalistiran kaslarin onarilamayan yaralanmalari sonrasi omuz kireçlenmesi ile bazi eklem hareketlilikleri kisitlaniyor. Bu da kurtarici cerrahi olarak ön plana çikmaktadir. Günümüzde artik bu cerrahiyi yapmanin sikligi artmaktadir. Günümüzde ufak travmalar sonrasi özellikle yasli hastalarda parçali omuz çevresi kirikliklari meydana gelmektedir. Bu parçali omuz kirikliklarinin öncelikle tedavisi, bazi cerrahi yaklasimlarla kemigi bir araya getirmektir. Çok parçali kiriklarda veya hastalarda eslik eden tendon yaralanmalarinda onarilamayacak durumlar oluyor. Bu durumda ters omuz protezi devreye girmektedir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA