Rize'de Otizmli Ögrencilerin Egitim Gördügü Ahsap Hobi Atölyesine Çarpan Araç Hasara Neden Oldu

Rize’de hafif ticari araç sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybederek otizmli çocuklarin egitim gördügü ahsap hobi atölyesine çarpmasi hasara neden oldu.

Rize'de Otizmli Ögrencilerin Egitim Gördügü Ahsap Hobi Atölyesine Çarpan Araç Hasara Neden Oldu
Kaza, merkeze bagli Müftü Mahallesi Karadeniz Sahil Yolu yan yolda sabah saatlerinde meydana geldi. Alinan bilgiye göre, 53 AV 552 plakali hafif ticari araç sürücüsünü yolda baska bir aracin sikistirmasi nedeni ile direksiyon hakimiyetini kaybetti. Ardindan da Otizmle Mücadele ve Egitim Dernegine ait otizmli çocuklarin egitim gördügü ahsap hobi atölyesine çarpti. Çarpmanin etkisiyle atölye kullanilamaz hale geldi.

Üzgün olduklarini ve tek tesellililerinin can kaybi yasanmamasi oldugunu ifade eden Rize Otizmle Mücadele ve Egitim Dernek Baskani Resul Usta, “Saat 08.00 itibariyle belediyeden bir arkadasimizin aradi. ’Atölyenize araç çarpti’ diye bizi uyardi. Bu uyari üzerine buraya geldim. Ögrendigimiz kadariyla dogu tarafindan gelen bir araç baska bir aracin sikistirmasiyla kontörlünü kaybetti. Kulübeyi yikarak burada duruyor. Sabah ögrendik. Üzüntülüyüz ama bir yandan da sevinçliyiz. Can kaybimiz yok. Burasi dernek olarak 2014 yilindan beri otizmli çocuklarimiza hobi atölyesi olarak kullandiriyoruz. Hafta içi sabah 9 da ögrencilerimiz resim, el isi yaparak vakit geçiriyorlardi. Bu duruma gelmesi bizi üzdü. Burada 10 yillik birikimimiz vardi. Böyle bir talihsiz kaza yasadik. Tek tesellimiz can kaybinin olmamasi” diye konustu.

Kaynak: İHA