Dünya Bilim Insanlari Siralamasina KMÜ'den 107 Bilim Insani Girdi

Uluslararasi siralama kurulusu AD Scientific Index 2024 Dünya Bilim Insanlari Siralamasi (World Scientist and University Rankings 2024) sonuçlari açiklandi. Listeye Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nden (KMÜ) 107 bilim insani girdi.

Dünya Bilim Insanlari Siralamasina KMÜ'den 107 Bilim Insani Girdi
Uluslararasi Yüksekögretim Derecelendirme kurulusu AD Scientific Index’in 219 ülkeden yaklasik 1,4 milyon bilim insani ve 22 bin 635 üniversiteyi degerlendirdigi ‘Dünya Bilim Insanlari Siralamasina Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nden 107 akademisyen girmeyi basardi. En çok atif alan ve en yüksek h index’ine sahip akademisyenleri gösteren listeye giren KMÜ’lü Dr. Ögretim Üyesi Sinan Sagir, Doç. Dr. Osman Agar, Prof. Dr. Savas Sönmezoglu, Prof. Dr. Faruk Özel, Prof. Dr. Ibrahim Yilmaz, Doç. Dr. Kadir Sabanci, Prof. Dr. Ugur Köklü, Prof. Dr. Nejla Canbulat Sahiner, Prof. Dr. Gökhan Sadi ve Dr. Ögretim Üyesi Yasin Uzun ise 107 kisi arasinda ilk 10’da yer aldi.

2024 Dünya Bilim Insanlari Siralamasinin açiklanmasinin ardindan degerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgali, "Üniversitemiz akademik basarilari ile adindan söz ettirmeye devam ediyor. Üretkenlikleri ve basarilari ile gögsümüzü kabartan tüm akademisyenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA