Mus'ta Aktif Olarak Faaliyet Gösteren 20 Spor Kulübüne Malzeme Destegi Verildi

Mus Valiligi ve Mus Gençlik ve Spor Il Müdürlügü kentteki 20 amatör spor kulübüne malzeme desteginde bulundu.

Mus'ta Aktif Olarak Faaliyet Gösteren 20 Spor Kulübüne Malzeme Destegi Verildi
Mus Valiligi ve Mus Gençlik ve Spor Müdürlügü tarafindan "Spor Kulüplerinin Yanindayiz" mottosuyla aktif faaliyetleri olan 20 amatör spor kulübüne sporun tabana yayilmasi ve gençlerin kötü aliskanliklardan uzak tutulmasi amaciyla forma, esofman ve top dagitimi yapildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan Gençlik Merkezi’ndeki program konusmalar ile devam etti. Mus’un Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip illerden biri oldugunu ifade eden Mus Valisi Avni Çakir, bir gence yakisan en güzel üniformanin spor formasi oldugunu belirterek, "Ben her zaman söylüyorum bir gence yakisan en güzel üniforma spor formasidir. Sevgili gençler Mus olarak Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip illerin basindan geliyoruz. Gençlerimizin bu enerjisini bu potansiyelini çok iyi bir sekilde kullanmamiz lazim. Bu konudaki en iyi argümanlardan biri de spordur. Bu anlamda devletimiz ilimizi spor branslarinin tüm tesisleri ile donatmis. Siz yeter ki herhangi bir konuda spor yapmak isteyin, ya da çocuklarimizin bu konudaki kapasitelerinin farkina varalim ve onlara o imkanlari sunalim. Bunu basarabilirsek Mus gençliginin ülkenin dört bir yaninda basaridan basariya kosar. Suan özel idare olarak bu konuda bütçemizi yüzde 50 artirdik. Bunun tamamini spor malzemesi olarak siz gençlere dagitacagiz" dedi.

Mus’un tüm ilçelerinde teskilatlarini kurduklarini söyleyen Mus Gençlik ve Spor Müdürü Arif Tasdemir, Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan yapilan bütün tesislerin faaliyet gösterdigini ifade ederek, "Ilimizde bu yil Gençlik ve Spor Bakanligimiz tarafindan yapilan bütün tesislerimiz suan faaliyet gösteriyor. Ilçelerimizde teskilatlarimizi kurduk. Sentetik ve kapali spor sahalarimiz mevcut. Mazeretimiz kalmadi. Malzeme, personel, temizlik ve güvenlik var. Bizlere düsen görev ise çalisarak tesislerimizi doldurmaktir. Her geçen gün bu tesislerimizden gelen faaliyet ve etkinlikler var. Spor ile ilgilenen gençler, hasta olmaz, teknoloji ve madde müptelasi olmaz. Gençlerimiz gençlik merkezlerimizde sanatsal ve kültürel faaliyetlerle egitim alirken ayni zamanda da bizim spor tesisimizde de birçok spor bransi icra ediyorlar. Ilimizde aktif olarak faaliyet gösteren 20 spor kulübüne esofman, forma ve top dagittik" diye komustu.

Konusmalarin ardindan 20 spor kulübüne top, forma ve esofman dagitildi.

Kulüp baskani ve sporcular da Vali Çakir’a tesekkür etti. Sporcularin Vali Çakir ile fotograf çekilmesiyle son bulan programa, Cumhuriyet Bassavcisi Hüseyin Kantar, kurum amirleri, antrenörler, kulüp baskanlari, sporcular katildi.

Kaynak: İHA